Στην Αθήνα το απόγευμα η Α. Μέρκελ

Οι σχέσεις με την Τουρκία, το Κυπριακό όπως και το προσφυγικό, θα απασχολήσουν τις συνομιλίες της Άνγκελα Μέρκελ με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην τελευταία της επίσκεψη στη χώρα μας ως καγκελάριος της Γερμανίας αποδεχόμενη την πρόσκληση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η επίσκεψη είναι μέρος της αποχαιρετιστήριας περιοδείας που πραγματοποιεί αυτό το διάστημα η καγκελάριος σε μια σειρά από χώρες. Σταθμοί της ήταν μεταξύ άλλων η Μ. Βρετανία, το Ισραήλ, η Σερβία, το Βατικανό και η Τουρκία.

Όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Γερμανίας Στέφεν Ζάιμπερτ την Τετάρτη, η καγκελάριος προσβλέπει στις συναντήσεις που θα έχει στην Αθήνα με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ σε ό,τι αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θεωρεί πάντα ότι οι λύσεις στα προβλήματα μπορούν να βρεθούν «μόνο με συνομιλίες, διάλογο και σε πνεύμα αμοιβαίου σεβασμού».

Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα της επίσκεψης, το βράδυ της Πέμπτης η καγκελάριος και ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα έχουν κοινό δείπνο. Την Παρασκευή το πρωί η κ. Μέρκελ θα συναντηθεί με νέους, ενώ στη συνέχεια θα επισκεφθεί την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελαροπούλου.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Σημειώνεται, ότι σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδικούς άξονες της Αττικής θα προχωρήσει η ΕΛΑΣ, σύμφωνα με ανακοίνωσή της. Οι έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν απογευματινές-βραδινές ώρες της Πέμπτης και τις πρωινές-μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής με διακοπές και εκτροπές της κυκλοφορίας των οχημάτων.