Σύσσωμη η ΚΟ του ΚΙΝΑΛ στο κατευόδιο της Φώφης - 40 παραστάτες εναλλάσσονται στο παρεκκλήσι (Εικόνες)

Από νωρίς το πρωί της Τετάρτης 27 Οκτωβρίου 2021, μετέβη στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου πλάι στην Μητρόπολη Αθηνών, για να δώσει το παρών στο λαϊκό προσκύνημα στη Φώφη Γεννηματά σύσσωμη και συγκλονισμένη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΙΝΑΛ.

https://www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/big_article_image/public/2021-10/fofi-gennimata-laiko-proskynima-kinal_0.jpeg.webp?itok=YX0xF4f6

Με ένα λευκό τριαντάφυλλο στο χέρι ο Γιώργος Παπανδρέου, η Νάντια Γιαννακοπούλου και οι άλλοι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ μπήκαν στο παρεκκλήσι για να προσκυνήσουν τη σορό του προέδρου του κόμματος.

https://www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/in_article/public/article-images/2021-10/giorgos-papandreou-fofi-gennimata-proskinima.jpeg.webp?itok=snzwBd2Z

«Δεν έχω λόγια», ήταν οι τρεις λέξεις που ψέλλισε ο Βασίλης Κεγκέρογλου ο μοναδικός από τους βουλευτές που περνώντας από τους δημοσιογράφους κατάφερε να πει κάτι.

Αμέσως μετά στο παρεκκλήσι έφθασαν ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου και ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, που όταν αποχώρησε ήταν βουρκωμένος, αλλά και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, που σε δήλωσή του είπε χαρακτηριστικά, πως “Η Φώφη Γεννηματά, μας έδειξε πως είναι να είναι κάποιος καθώς πρέπει”.

https://www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/in_article/public/article-images/2021-10/laiko-proskinima-fofi-gennimata-pareklisi-13.jpg.webp?itok=8oy9rzly

Μέλη του ΚΙΝΑΛ, παρίστανται από νωρίς το πρωί στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης, όπου και εναλλάσονται ανά τετράδες ως παραστάτες που πλαισιώνουν συγκλονισμένοι τη σορό της, για όσο διαρκεί το λαϊκό προσκύνημα, το οποίο βάσει του αρχικού προγραμματισμού έχει οριστεί να ολοκληρωθεί στη 13:15, ώστε να μεταφερθεί η σορός  στην Μητρόπολη για την εξόδιο ακολουθία, που έχει οριστεί για τις 14:00.

Πλήθος κόσμου συρρέει ακόμα για το λαϊκό προσκύνημα και το τελευταίο αντίο. Τα αγήματα έχουν φτάσει ήδη στον προαύλιο χώρο και όλα μπαίνουν στην τελική ευθεία για το ύστατο χαίρε στην μοναδική γυναίκα πρόεδρο κόμματος στην Ελλάδα, μια γυναίκα που απέδειξε ότι η μαχητικότητα, η γενναιότητα, η αξιοπρέπεια, ακόμα και ως λέξεις δεν είναι τυχαία γένους θηλυκού.