Μεγαλείο ως το τέλος - Τα τελευταία λόγια της Φώφης Γεννηματά στους συνεργάτες της

«Κάποιες συμπτώσεις θα έπρεπε να ντρέπονται»., σχολίασε ο Γ. Λιάνης, για την τραγική ειρωνεία της ημέρας του θανάτου της...

Η  Φώφη Γεννηματά γνώριζε την κρισιμότητα της κατάστασής της και γενναία μέχρι και την τελευταία στιγμή, φρόντισε να αφήσει παρακαταθήκη στους συνεργάτες της στο ΚΙΝΑΛ, την ύστατη οδηγία – συμβουλή να διαφυλάξουν  την ενότητα της παράταξης.

Ο Γιώργος Λιάνης και τώρα ο Χρήστος Πρωτόπαπας, με βάση αυτά που γράφει ο «Βηματοδότης», μεταφέρουν την ίδια εικόνα: Μιας Φώφης Γεννηματά που μέχρι την τελευταία στιγμή, ενώ έδινε αξιοπρεπώς τη δική της μάχη με τον καρκίνο, έγνοια της ως ηγετικού προσώπου στο ΚΙΝΑΛ ήταν η διαφύλαξη της ενότητας της παράταξης.

Φώφη Γεννηματά: Η αιφνιδιαστική επιδείνωση της υγείας της – Η επικοινωνία με τους συνεργάτες της και η

Είναι χαρακτηριστικά τα όσα μετέφερε ο Χρήστος Πρωτόπαπας στον «Βηματοδότη», ο οποίος  συντετριμμένος από την απώλεια, αποκαλύπτει τι έλεγε στους συνεργάτες, με τους οποίους επικοινωνούσε μέχρι τελευταία στιγμή, η Φώφη Γεννηματά: «Αυτό που μας έλεγε ήταν “προσέξτε την ενότητα της παράταξης”, “κρατηθείτε εκτός της κομματικής αντιπαράθεσης για την ηγεσία”, “διαχειριστείτε την καθημερινότητα” και “κυρίως να προσέχετε να μη διασπαστεί η ενότητα”».

Φώφη Γεννηματά: Για ψώνια στα μαγαζιά με την κόρη της Αιμιλία (ΕΙΚΟΝΕΣ) -  TheCaller

Γιώργος Λιάνης: «Λιποθυμούσε στις σκάλες, σηκωνόταν όρθια και έλεγε “όχι ακόμη”»…

Αυτά ήταν και τα τελευταία λόγια-οδηγίες της Φώφης προς τους συνεργάτες της, ενώ για την συγκλονιστική συγκυρία, να φύγει από τη ζωή, την παγκόσμια ημέρα πρόληψης του καρκίνου του μαστού, ο Γιώργος Λιάνης σχολιάζει καθηλωτικά αυτήν την σαρκαστική θα έλεγε κανείς σύμπτωση. Αυτήν την πραγματικά  τραγική ειρωνεία, λέγοντας: «Είναι φορές που κάποιες συμπτώσεις, θα έπρεπε να ντρέπονται»…

Όπως ανέφερς ο Γιώργος Λιάνης μιλώντας στον ΑΝΤ1: «Τώρα μπορώ να τα πω, γιατί δείχνουν και τον χαρακτήρα της Φώφης, αυτά που μου έλεγαν κοντινοί, στενοί της άνθρωποι: Η Φώφη Γεννηματά λιποθυμούσε πριν από λίγες εβδομάδες στις σκάλες, σηκωνόταν όρθια και έλεγε “όχι ακόμη, όχι ακόμη” και συνέχιζε τη δραστηριότητά της. Αυτό πολλαπλασιάζει το θάρρος της και την απόφαση για το πότε έλαβε τις αποφάσεις της, όταν δεν θα διασαλευόταν η διαδικασία στο ΚΙΝΑΛ. Αυτά δεν είναι γνωστά».

 

Διαβάστε ακόμα: Μια μαχήτρια που δεν έχασε ποτέ το χαμόγελό της – Η γενναία ύστατη μάχη με τον καρκίνο