Την Τετάρτη στη Μητρόπολη Αθηνών η κηδεία της Φώφης Γεννηματά - Οι λεπτομέρειες για το κατευόδιό της

Την Τετάρτη στο Α’ Νεκροταφείο θα γίνει η κηδεία της Φώφης Γεννηματά, ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ, η σορός της, θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου και ώρα 10:00 πμ στην Μητρόπολη Αθηνών. Στις 14:00 θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία στη Μητρόπολη Αθηνών και αμέσως μετά η ταφή της στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Η Φώφη Γεννηματά έφυγε σήμερα Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 12:04 μετά το μεσημέρι σε ηλικία 56 ετών μετά από μάχη που έδινε με τον καρκίνο στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός όπου και νοσηλευόταν από τις 12 Οκτωβρίου και μετά από υποτροπή της βασικής της νόσου.

Η νέα διάγνωση που έγινε κατά τη νοσηλεία της στον Ευαγγελισμό, δεν άφηνε σχεδόν κανένα περιθώριο στους ιατρούς για θεραπευτική αντιμετώπιση, καθώς ο καρκίνος εντοπίστηκε στην κοιλιακή χώρα.

Για «βαριά, μη αναστρέψιμη κατάσταση» έκαναν λόγο οι γιατροί, μόλις ολοκληρώθηκε ο κύκλος όλων των εξετάσεων, με την ίδια να είναι ενήμερη για την κρισιμότητα της κατάστασης της και να παραμένει γενναία ως το τέλος, με εμβληματική αξιοπρέπεια και βαθιά έννοια για τα παιδιά και τους αγαπημένους της, οικείους, φίλους και συνεργάτες.

Η Φώφη Γεννηματά, μια γενναία μαχήτρια, που δυστυχώς έφυγε πολύ  νωρίς από κοντά μας,  μπήκε στον στίβο της πολιτικής φέροντας στις πλάτες της ένα πολύ βαρύ όνομα, εκείνο του Γεωργίου Γεννηματά, ο οποίος υπήρξε ηγετικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ τη δεκαετία του ’80.

Ο πατέρας της έφυγε από τη ζωή χτυπημένος από τον καρκίνο τον Απρίλιο του 1995, επτά μόλις μήνες μετά τον θάνατο της συζύγου του και μητέρας της, Κάκιας Βέργου. Εκείνος ήταν μόνο 55 ετών όταν έφυγε από τη ζωή και η σύζυγός του μόλις 54.

«Παλεύαμε μέχρι την τελευταία στιγμή. Με επτά μήνες διαφορά έφυγαν οι γονείς μου από τη ζωή. Πρώτα η μητέρα μου και μετά ο πατέρας μου. Μόνο αυτό μπορούσε να συμβεί με αυτούς τους ανθρώπους. Ήταν μαζί από δεκατριών χρόνων» έλεγε σε συνέντευξή της στον ALPHA πριν από ενάμιση χρόνο η Φώφη Γεννηματά.

Το 2008, λίγο προτού κλείσει τα 44 χρόνια της, ήρθε και εκείνη αντιμέτωπη για πρώτη φορά με τον καρκίνο.

Κάνοντας τακτικές εξετάσεις λόγω κληρονομικού ιστορικού εντοπίστηκε καρκίνος στον δεξιό μαστό.

Στη συνέχεια υποβλήθηκε σε επιτυχή χειρουργική επέμβαση στο Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν.

Αμέσως μετά ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη και εισήχθη στο Νοσοκομείο Μεμόριαλ, όπου ακολούθησε την κατάλληλη θεραπευτική αγωγή.

Η τελευταία αυτή και μοιραία περιπέτεια της υγείας της, ήταν σύντομη καθώς η ασθένεια ήταν δυστυχώς ιδιαίτερα επιθετική αυτήν την ύστατη φορά, μην αφήνοντας στους θεράποντες ιατρούς περιθώρια, για την  αντιμετώπισή της.