Θλίψη & συγκίνηση για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά - Τα μηνύματα του πολιτικού κόσμου

Σε βαρύ πένθος βύθισε τον πολιτικό κόσμο της χώρας, η τόσο θλιβερή είδηση του θανάτου της Φώφης Γεννηματά σήμερα, λίγο μετά το μεσημέρι, νικημένη από τον καρκίνο. Κόρη του πρώην υπουργού και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Γεωργίου Γεννηματά, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, έφυγε σήμερα από τη ζωή, λίγες μέρες προτού κλείσει τα 57 της μόλις χρόνια.

Φώφη Γεννηματά: Ο καρκίνος "πήρε" τον πατέρα και την μητέρα της και "χτύπησε" και την αδερφή της

‘Ήταν κόρη του αείμνηστου Γιώργου Γεννηματά, που έφυγε και εκείνος πρόωρα στα 55 του χρόνια, νικημένος από τον καρκίνο, όπως και η μητέρα της Κάκια, η οποία είχε φύγει από τη ζωή στα 54 της, 7 μήνες πριν και από την ίδια ασθένεια.

Η Φώφη Γεννηματά διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού στα 44 της.

Φώφη Γεννηματά - Πέρασαν οι πρώτες δύσκολες ώρες - Παραμένει στο νοσοκομείο | in.gr

Η Φώφη Γεννηματά γεννήθηκε στην Αθήνα στις 17 Νοεμβρίου του 1964 και είναι μητέρα τριών παιδιών.

Όταν η Φώφη Γεννηματά μιλούσε για τον καρκίνο και τα παιδιά της: «Είναι εξαιρετικά δύσκολο να σκέφτεσαι ότι μπορεί να μεγαλώσουν χωρίς εσένα» | Marie Claire | Ό,τι έχει σημασία για τις

Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής (Α’ Αθήνας) με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Τον Απρίλιο του 2000 και στις 21 του ίδιου μήνα εξελέγη γραμματέας της Βουλής των Ελλήνων. Στις 3 Οκτωβρίου του 2001, επανεξελέγη γραμματέας του προεδρείου της Βουλής.

Ο πρόωρος θάνατός της, σκόρπισε απέραντη θλίψη στον πολιτικό κόσμο και την κοινωνία, που αιφνιδιάστηκε από την αναπάντεχη και θλιβερή είδηση, καθώς δεν είχαν περάσει παρά μόλις 13 ημέρες από την εισαγωγή της στο νοσοκομείο και την επανεμφάνιση της νόσου στον οργανισμό της.

Το σοκ για τον χαμό της μεγάλο και άνθρωποι που συμπορεύτηκαν μαζί της στον πολιτικό στίβο εξέφρασαν δημόσια τη βαθιά οδύνη τους.

Προεδρικό Μέγαρο: Οι πιο καλοντυμένες στη Γιορτή της Δημοκρατίας

Πρόεδρος της Δημοκρατίας

«Αποχαιρετάμε την Φώφη Γεννηματά με βαθιά αισθήματα συγκίνησης. Μια γενναία γυναίκα που έδωσε με αξιοπρέπεια όλες τις μάχες της ζωής της, τις πιο μικρές και τις πιο μεγάλες, χωρίς να χάσει ποτέ το φωτεινό της χαμόγελο. Υπηρέτησε με συνέπεια και πολιτικό ήθος τις αρχές της και τον δημόσιο βίο. Με μια ευγένεια ψυχής που θα λείψει σε όλους μας. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της, στους δικούς της ανθρώπους. Ο πόνος τους αυτές τις δύσκολες ώρες είναι και δικός μας».

ΚΙΝΑΛ

Ανακοίνωση για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά εξέδωσε και το ΚΙΝΑΛ. Όπως αναφέρει το κόμμα της αντιπολίτευσης, «η Φώφη Γεννηματά ήταν μια αγωνίστρια της ζωής και της πολιτικής. Θα είναι για πάντα στις καρδιές μας».

Η ανακοίνωση για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά:

«Με ανείπωτη θλίψη, το Κίνημα Αλλαγής και το ΠΑΣΟΚ αποχαιρετούν την Πρόεδρό μας, Φώφη Γεννηματά. Αυτήν την ώρα, τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν την απώλεια. Η Φώφη Γεννηματά συνδέθηκε με τον λαϊκό κόσμο, τους προοδευτικούς πολίτες, με όσους αγωνίζονται και ονειρεύονται μια δίκαιη κοινωνία, μια καλύτερη Ελλάδα.

Το Κίνημα Αλλαγής και το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Παράταξη θα τιμήσουν και θα συνεχίσουν στο δρόμο της πολιτικής της παρακαταθήκης. Η Φώφη Γεννηματά ήταν μια αγωνίστρια της ζωής και της πολιτικής. Θα είναι για πάντα στις καρδιές μας».

Κυριάκος Μητσοτάκης

«Με θλίψη και συντριβή πληροφορήθηκα την απώλεια της Φώφης Γεννηματά. Την αποχαιρετώ με σεβασμό. Αλλά και πλημμυρισμένος από τις σκέψεις που προκαλεί ο τόσο άδικος και πρόωρος χαμός της. Γιατί η πολιτική υπάρχει για να είναι, πριν απ’ όλα, ανθρώπινη», αναφέρει σε δήλωσή του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η Φώφη υπήρξε ένας μαχητής της ζωής, πολεμώντας με αξιοπρέπεια τις δυσκολίες της υγείας της και τον εχθρό που χτύπησε την οικογένειά της. Και έμεινε όρθια ως το τέλος, υπηρετώντας το καθήκον της. Έγινε, έτσι, σύμβολο θάρρους για όλες τις γυναίκες, αλλά και τους άνδρες που δοκιμάζονται από σοβαρές ασθένειες.

“Κι έναν πόντο πιο ψηλά να πάτε άνθρωποι, ευχαριστώ θα σας πει ο Θεός”, έγραψε ο αγαπημένος της ποιητής Οδυσσέας Ελύτης. Και η Φώφη ήταν ένας άνθρωπος που με τη δράση και το παράδειγμά της, πράγματι, ανέβηκε πολύ ψηλά. Στα θερμά συλλυπητήρια όλων των Ελληνίδων και των Ελλήνων προς τα παιδιά, τον σύζυγο και τους δικούς της ανθρώπους, προσθέτω και τα δικά μου», καταλήγει η δήλωση του πρωθυπουργού

Γ. Οικονόμου: Η είδηση της απώλειας της Φώφης Γεννηματά μας συγκλόνισε όλους

«Η είδηση της απώλειας της Φώφης Γεννηματά μας συγκλόνισε όλους» δήλωσε πριν από λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου για τον θάνατο της προέδρου του ΚΙΝΑΛ. Λόγω της τραγικής απώλειας της Φώφης Γεννηματά, ο κ. Οικονόμου ακύρωσε και την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα, δηλώνοντας μόνο τα εξής:

«Η είδηση της απώλειας της Φώφης Γεννηματά μας συγκλόνισε όλους. Ήταν μια σπουδαία πολιτικός, ήταν μια σπουδαία γυναίκα. Με πίστη στη Δημοκρατία, μια γυναίκα που πάλεψε με γενναιότητα για τις αξίες και τα πιστεύω της. Εκφράζουμε τη θλίψη και την οδύνη μας. Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στους οικείους της, στην οικογένειά της στο Κίνημα Αλλαγής.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης προσγειώνεται σε λίγα λεπτά στη Σαουδική Αραβία, έχει ήδη ενημερωθεί για την τραγική εξέλιξη και αναμένεται τοποθέτησή του», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Βουλή: Λουλούδια στο έδρανο της Φώφης Γεννηματά (εικόνες) | Athens Voice

Ντ. Μπακογιάννη: Η Φώφη ήταν μια μοναδική γυναίκα που πάλεψε με αξιοπρέπεια, δίνοντας δύναμη σε όλους

Συγκλονισμένη από την είδηση του θανάτου της Φώφης Γεννηματά, δήλωσε μέσω ανάρτησή της στο twitter, η Ντόρα Μπακογιάννη, εκφράζοντας τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους της.

 

Συγκεκριμένα, η κα Μπακογιάννη έγραψε στην ανάρτησή της: «Είμαι συγκλονισμένη. Η Φώφη ήταν μια μοναδική γυναίκα που πάλεψε με αξιοπρέπεια, δίνοντας δύναμη σε όλους. Θερμά συλλυπητήρια και κουράγιο στην οικογένεια και τους φίλους της.

Κώστας Μπακογιάννης

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης έγραψε στο Facebook: «Όλη της τη ζωή μαχόταν…, με αξιοπρέπεια, με εντιμότητα, με γενναιότητα. Μια γυναίκα πρότυπο, μάνα, πολιτικός, άνθρωπος. Στα παιδιά της μόνο, να πάρουν κουράγιο απ´το κουράγιο της. Είστε τυχεροί που την είχατε».

Αλέξης Τσίπρας

«Με βαθιά θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά. Έδωσε με πείσμα και αξιοπρέπεια τη μάχη για τη ζωή μέχρι το τέλος. Η απώλειά της αφήνει πιο φτωχή την πολιτική ζωή της χώρας. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συντρόφους της», έγραψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -Π.Σ. στο Facebook.

ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία: Πάλεψε με θάρρος, δίχως να εγκαταλείψει την πολιτική

Το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία εξέδωσε την εξής ανακοίνωση για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά:

«Με βαθιά οδύνη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά. Πάλεψε με θάρρος σε μια άνιση μάχη για τη ζωή επί χρόνια, χωρίς να εγκαταλείψει στιγμή τον στίβο της πολιτικής όπου αφοσιώθηκε πολύ νωρίς.

Υπήρξε μία από της σημαντικότερες προσωπικότητες του ελληνικού Κοινοβουλίου, πρωταγωνιστώντας πάντα με αξιοπρέπεια και ευγένεια, είτε στις συγκλίσεις, είτε στις αντιπαραθέσεις.

Η Φώφη Γεννηματά φεύγοντας άφησε τη δική της ξεχωριστή παρακαταθήκη στην πολιτική ζωή της Ελλάδας.

Εκφράζουμε συλλυπητήρια στην οικογένειά της»

Νάσος Ηλιόπουλος

«Η Φώφη Γεννήματα μίλησε με παρρησία για τον καρκίνο. Έδωσε τη μάχη μέχρι τέλους με αξιοπρέπεια κ θάρρος. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια της», έγραψε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ -Π.Σ. Νάσος Ηλιόπουλος στο Twitter.

Δημήτρης Κουτσούμπας

Συλλυπητήριο μήνυμα για το θάνατο της Φώφης Γεννηματά έστειλε και ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας:

«Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για την πρόωρη απώλεια της Φώφης Γεννηματά, πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, την οποία αποχαιρετώ με μεγάλο σεβασμό για την εντιμότητα της, αλλά και τη γενναιότητα με την οποία έδωσε τη μάχη για τη ζωή. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια της και τα μέλη του ΚΙΝΑΛ»

Παπούλιας: Aβάσταχτη η οδύνη για τον άδικο και πρόωρο θάνατο της Φώφης Γεννηματά

«Αβάσταχτη οδύνη για τον άδικο και πρόωρο θάνατο της Φώφης Γεννηματά» σε μήνυμά του ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, σημειώνοντας πως «αφήνει πίσω της ένα παράδειγμα θάρρους και αξιοπρέπειας, μαχητικότητας και πίστης σε ένα πιο δίκαιο κόσμο».

Συγκεκριμένα, ο κ. Παπούλιας αναφέρει:

«Ήταν πολύ δύσκολο να συμφιλιωθούμε με την ιδέα της ευαλωτότητος μιας τόσο δυνατής και σπουδαίας γυναίκας. Είναι ακόμη πιο δύσκολο να δεχθούμε τώρα ότι δεν θα είναι εδώ για όλους.

Αφήνει πίσω της ένα παράδειγμα θάρρους και αξιοπρέπειας, μαχητικότητας και πίστης σε ένα πιο δίκαιο κόσμο.

Θερμά συλλυπητήρια σε όλους τους δικούς της.

 

Παύλος Γερουλάνος

«Είμαι συγκλονισμένος από την απώλεια της φίλης και συντρόφισσας Φώφης Γεννηματά. Αυτή τη στιγμή η σκέψη μου, η σκέψη όλων μας, είναι με την οικογένειά της. Αναστέλλω την προεκλογική μου εκστρατεία».

Ανδρέας Λοβέρδος

«Δεν έχω να πω κάτι. Ενημερώθηκε από τον Μανώλη Όθωνα, δεν έχω λόγια» ,δήλωσε συντετριμμένος ο Ανδρέας Λοβέρδος στο Mega.

Παύλος Χρηστίδης

«Υπάρχουν κάποιες στιγμές που τα λόγια δεν έχουν νόημα. Ήσουν το φωτεινό χαμόγελο που ακούμπησε την ψυχή μας, ο οδηγός μας στα δύσκολα, ο φάρος μας στα σκοτάδια , ο Άνθρωπός μας. Σ’ ευχαριστώ για όλα όσα περάσαμε, για τα γέλια και τα ταξίδια μας. Ένα κομμάτι της καρδιάς μου φεύγει σήμερα», έγραψε στο Twitter ο Παύλος Χρηστίδης.

Χάρης Καστανίδης

«Αδυνατώ να συμβιβαστώ με την ιδέα ότι έφυγε από κοντά μας».

Προκόπης Παυλόπουλος

«Η Φώφη Γεννηματά υπηρέτησε την Παράταξή της και τον Δημόσιο Βίο εν γένει με υψηλό δημοκρατικό ήθος αλλά και με θαυμαστή αυταπάρνηση. Αιωνία η Μνήμη της» δήλωσε ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά.

Μαργαρίτης Σχοινάς

«Η Φώφη Γεννηματά υπήρξε πάντα γενναία υπηρετώντας με αφοσίωση τη δημοκρατία και την εθνική συνεννόηση. Συνεισέφερε σε κρίσιμες στιγμές για τον τόπο. Με αξιοπρέπεια, ήθος και εντιμότητα σε όλες τις μάχες. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια, στους οικείους της και το ΚΙΝΑΛ» έγραψε στο συλλυπητήριο μήνυμά του ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς.

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

 

Kυριάκος Πιερρακάκης

«Η Φώφη Γεννηματά αγωνίστηκε με γενναιότητα, ήθος και αξιοπρέπεια τόσο στην πολιτική όσο και στις μεγάλες προσωπικές μάχες που έδωσε. Εύχομαι από καρδιάς κουράγιο και δύναμη στην οικογένεια και στους οικείους της.»

Αντώνης Σαμαράς

Βασίλης Κικίλιας

«Είμαι συγκλονισμένος με τον τρόπο που έφυγε η Φωφη_Γεννηματα Είχα την τιμή να τη γνωρίσω από κοντά και να εκτιμήσω την αξιοπρέπεια της, την ακεραιότητα της και την ευγένεια και γενναιότητα του χαρακτήρα της. Συλλυπητήρια στην οικογένεια της. Η Ελλάδα πενθεί» δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού.

Νίκος Νικολόπουλος

 

Μίνα Γκάγκα

«Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια της Φώφης Γεννηματά, θα τη θυμόμαστε όλοι για τη δύναμη, την αποφασιστικότητα και την αξιοπρέπεια της» ανέφερε σε μήνυμά της η Μίνα Γκάγκα.

Νεκτάριος Σαντορινιός

«Η πολιτική και η χώρα σήμερα είναι πολύ φτωχότερες. Δεν υπάρχουν λόγια να εκφράσει κανείς τη θλίψη για την μεγάλη απώλεια της Φώφης Γεννηματά. Συλλυπητήρια στους οικείους της και τους συντρόφους της. #Φώφη_Γεννηματά», έγραψε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Χρίστος Δήμας

«Πολλές φορές τα πολλά λόγια χάνουν την αξία τους. Η Φώφη Γεννηματά ήταν σίγουρα ένας αξιοπρεπέστατος άνθρωπος και πολιτικός που τίμησε το κοινοβούλιο και την πολιτική. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια της», έγραψε στο Twitter ο υφυπουργός Ανάπτυξης.

Δημήτρης Παπαδημούλης

Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Σοκ! Νοιώθω μεγάλη θλίψη και οδύνη για την απώλεια. Η #Φωφη_Γεννηματα υπήρξε γενναία, αξιοπρεπής και δυνατή ως το τέλος. Γι αυτό και κέρδισε τον καθολικό σεβασμό φίλων και αντιπάλων και την αγάπη του ελληνικού λαού!».

Γιάνης Βαρουφάκης

To δικό του μήνυμα για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά έστειλε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης.

«Ο θάνατος της Φώφης μας στέρησε έναν άνθρωπο που δεν περίσσευε στην Βουλή, μια γυναίκα που έβαζε φρένο στην άκρατη ανδροκρατία της πολιτικής σκηνής, μια ακόμα ελπίδα επικράτησης στο ευάλωτο της ύπαρξής μας. Προσωπικά, μετανιώνω που δεν προσπάθησα να την γνωρίσω όσο ήταν μαζί μας». έγραψε στο twitter ο κ. Βαρουφάκης.

ΜέΡΑ25

«Η Φώφη Γεννηματά έχασε τη Μεγάλη Μάχη, μια μάχη που την έδωσε γενναία. Το ΜέΡΑ25 την αποχαιρετά με σεβασμό», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κόμμα της αντιπολίτευσης.

Σταύρος Θεοδωράκης

«Μας ξεγέλασες. Τελικά ήσουν πολύ πιο θαρραλέα από όσο όλοι είχαμε πιστέψει. Ποτέ δεν κλάφτηκες για την αρρώστια σου, δεν την χρησιμοποίησες ως δικαιολογία & πότε δεν λύγισες. Γενναία μέχρι την τελευταία στιγμή. Φώφη μου, ο σεβασμός & η αγάπη μας θα συνοδεύουν πάντα την μνήμη σου» έγραψε στο Twitter ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Κυριάκος Βελόπουλος

Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της Φώφης Γεννηματά. Έδωσε αυτή την μεγάλη μάχη με θάρρος και αξιοπρέπεια μέχρι την ύστατη στιγμή. Θα την θυμόμαστε με σεβασμό.

Γιώργος Κύρτσος

«Η αντοχή και η αξιοπρέπεια που έδειξε η Φώφη Γεννηματά στη μάχη με τον καρκίνο στέλνει κοινωνικά μηνύματα και δημιουργεί ένα κύμα συμπάθειας που μπορεί να αποτελέσει πολιτικό κεφάλαιο για το Κιν.Αλλ. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της» ανέφερε στο tweet του ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Νίκος Παπαθανάσης

Το δικό του αντίο στη Φώφη Γεννηματά είπε και ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης. «Αποχαιρετούμε με θλίψη και σεβασμό την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά. Μια γυναίκα που σε όλη της τη ζωή μαχόταν με αξιοπρέπεια, εντιμότητα και γενναιότητα. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά της», έγραψε στο Twitter.

Παύλος Μαρινάκης

«Αποχαιρετούμε τη Φώφη Γεννηματά, μια πολιτικό, μια γυναίκα, μια μητέρα που πάλεψε με γενναιότητα και αξιοπρέπεια απέναντι στον καρκίνο. Το παράδειγμά της ας είναι οδηγός για όσες και όσους δίνουν την ίδια μάχη. Η σκέψη μας είναι κοντά στην οικογένεια και τους οικείους της», έγραψε στο Twitter ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ.

Άγγελος Συρίγος

«Τα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια της Φώφης Γεννηματά και στην παράταξη που εκπροσώπησε επί χρόνια. Η απώλεια ενός τόσο ζωντανού ανθρώπου μάς έχει κλονίσει όλους. Άφησε το δικό της στίγμα στην πολιτική, σε ένα χώρο όπου χρειαζόμαστε εντονότερη τη γυναικεία συμμετοχή και παρουσία», ανέφερε ο υφυπουργός Παιδείας.

Νίκος Αναστασιάδης

Την οδύνη του για το θάνατο της Φώφης Γεννηματά εξέφρασε και ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης με ανάρτησή του στα  social media: «Εκφράζω την οδύνη μου για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά, μίας νέας πολιτικού με την οποία μας συνέδεε ανιδιοτελής φιλία. Ο νηφάλιος και τεκμηριωμένος πολιτικός της λόγος θα λείψει από όλους μας. Στην οικογένεια της εύχομαι κουράγιο και δύναμη. Ας είναι αιωνία η μνήμη της».
Πολιτική κίνηση «Ανανεωτική Αριστερά»

«Συνδεθήκαμε μαζί της στον μεγάλο αγώνα για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς από το 2015 μέσα από την Δημοκρατική Συμπαράταξη και μετά το Κίνημα Αλλαγής. Μοιραστήκαμε τις ίδιες αγωνίες, τις ίδιες ελπίδες για τις ιδέες του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού. Περπατήσαμε μαζί στους ίδιους δρόμους, στις ίδιες ανηφόρες. Είχαμε όμως πάνω από όλα την απόλυτη εμπιστοσύνη στις αξίες και στην προσωπική της στάση. Κι αυτό μάς γέμιζε αισιοδοξία για μία καλύτερη Ελλάδα, για έναν πιο δίκαιο κόσμο. Η Φώφη Γεννηματά θα είναι για πάντα μέσα στις καρδιές όλων των απλών προοδευτικών πολιτών, όλων εκείνων πού ονειρεύονται μια κοινωνία ελευθερίας, δημοκρατίας και αλληλεγγύης».

Τη βαθιά του οδύνη για το θάνατο της Φώφης Γεννηματά εκφράζει ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, επισημαίνοντας πως θα λείψει από όλους ο νηφάλιος και τεκμηριωμένος πολιτικός της λόγος.

«Εκφράζω την οδύνη μου για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά, μίας νέας πολιτικού με την οποία μας συνέδεε ανιδιοτελής φιλία. Ο νηφάλιος και τεκμηριωμένος πολιτικός της λόγος θα λείψει από όλους μας. Στην οικογένεια της εύχομαι κουράγιο και δύναμη. Ας είναι αιωνία η μνήμη της» αναφέρει ο κ. Αναστασιάδης σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

Πιερ Μοσκοβισί

Σε ανάρτησή του στο Twitter, για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά, ο πρώην Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, έγραψε: «Με λύπη πληροφορήθηκα τον πρόωρο θάνατο της Φώφης Γεννηματά, αρχηγού του Ελληνικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, του ΠΑΣΟΚ. Εκτιμούσα αυτή τη δυναμική και γεμάτη αυτοπεποίθηση γυναίκα. Τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια και τους πολιτικούς της φίλους»

ΓΣΕΕ

Τη θλίψη της για τον θάνατο της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, εκφράζει η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ).

Όπως αναφέρει η Συνομοσπονδία σε ανακοίνωσή της, «η Φώφη Γεννηματά έδωσε με θάρρος εδώ και χρόνια τη μάχη της κατά του καρκίνου, προσπαθώντας σε κάθε ευκαιρία να δώσει δύναμη μέσα από τον προσωπικό της Γολγοθά σε χιλιάδες γυναίκες που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα. Μαχήτρια, μέχρι το τέλος, πάλεψε με σθένος και αξιοπρέπεια, χωρίς ποτέ να χρησιμοποιήσει το πρόβλημά της για οποιοδήποτε όφελος».

«Η Φώφη Γεννηματά με το ήθος και την ευγένειά της πέτυχε την αποδοχή από τον πολιτικό κόσμο της χώρας. Υπερασπίστηκε εργασιακά δικαιώματα και αγωνίστηκε στο πλευρό του κόσμου της εργασίας, φέρνοντας στο προσκήνιο τα προβλήματα των μη προνομιούχων και των αδυνάμων. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους της» επισημαίνει η ΓΣΕΕ.

Ευάγγελος Βενιζέλος

«Η Φώφη Γεννηματά έδινε επί χρόνια, με αξιοπρέπεια, μια σκληρή προσωπική μάχη που δυστυχώς έχασε πρόωρα. Ο ελληνικός λαός ήταν δίπλα της στη μάχη αυτή. Τώρα θα αναπαυθεί στην αγκαλιά των γονιών της και στην καρδιά των παιδιών της και όλης της οικογένειάς της, στην οποία εκφράζω τα συλλυπητήρια μου. Καλό της ταξίδι»

 

 

Διαβάστε ακόμα: Η ζωή της Φώφης Γεννηματά & η μάχη με τον θάνατο – Οι δικές της απώλειες & η πολιτική