Στην Αθήνα ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου η Άνγκελα Μέρκελ

Ανήμερα της επετείου της 28ης Οκτωβρίου, αλλά και την επομένη, θα βρίσκεται στην Αθήνα στις 28 η Γερμανίδα   καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

Συγκεκριμένα, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Ουλρίκε Ντέμερ, ανέφερε πως η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αθήνα στις 28 και 29 Οκτώβρη.

Την Παρασκευή το πρωί (29/10) θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου. Η Άνγκελα Μέρκελ επιστρέφει στη χώρα μας για τελευταία φορά ως Καγκελάριος της Γερμανίας.

Την πρόσκληση για να έρθει στη χώρα μας τελευταία φορά ως Καγκελάριος της Γερμανίας, την απηύθυνε ο πρωθυπουργός στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Δυτικών Βαλκανίων που έλαβε χώρα στη Σλοβενία.

Για την ώρα δεν έχει γίνει γνωστό το πόσο εκτενές θα είναι το πρόγραμμα της επίσκεψης, αλλά κυβερνητικές πηγές επιβεβαιώνουν την επίσκεψη στην Αθήνα.

Υπενθυμίζεται πως η κυρία Μέρκελ βρέθηκε πρόσφατα στην Κωνσταντινούπολη και συναντήθηκε με τον Ταγίπ Ερντογάν. Μάλιστα έκανε παρέμβαση και για τα ελληνοτουρκικά, τονίζοντας πως πρέπει να συνεχιστεί ο διάλογος και οι διερευνητικές για την επίλυση των θεμάτων μεταξύ των δυο χωρών. Κάποια θέματα είναι δύσκολα και χρειάζονται χρόνο, αναφερόμενη στο Κυπριακό.