Οικονόμου για συνέντευξη Τσίπρα: «Θέλει μια Ελλάδα περιθωριοποιημένη-Απορρίπτει χωρίς να προτείνει το παραμικρό»

Με αιχμηρό τρόπο σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, τα όσα ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στη συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στον Alpha, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι  φάνηκε «η αδυναμία του να εκφέρει λόγο συγκροτημένο, με βάθος και τεκμηρίωση».

Ο κ. Οικονόμου επέκρινε αρχικά τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την κριτική που άσκησε στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της κατά την πανδημία, σημειώνοντας: «Στο ζήτημα της πανδημίας ο κ. Τσίπρας, αφού υπέθαλψε για μήνες την συμπαράταξη στενών του συνεργατών με τον πυρήνα των αντιεμβολιαστών, συνέχισε την τακτική του να μηδενίζει και να απορρίπτει χωρίς να προτείνει το παραμικρό».

«Στα εθνικά μας θέματα θέλει μια Ελλάδα μικρή, φοβισμένη και περιθωριοποιημένη, εκτός δικτύου διεθνών συμμαχιών. Όσον αφορά στις δημοσκοπήσεις, σε μια οβιδιακή μεταμόρφωση και μετά όλο αυτό το θόρυβο που προκάλεσε με την πρόταση εξεταστικής επιτροπής, μάθαμε απόψε ότι δεν υιοθετεί τις απόψεις των στελεχών του κόμματός του για την υποτιθέμενη αναξιοπιστία τους», υπογράμμισε ο κ. Οικονόμου, συμπληρώνοντας το εξής:

«Στη σημερινή τηλεοπτική συνέντευξη του κ. Τσίπρα ένα πράγμα ξεχώρισε, περισσότερο ακόμα και από την πρωτοφανή απουσία πρακτικών πολιτικών προτάσεων η αδυναμία του να εκφέρει λόγο συγκροτημένο, με βάθος και τεκμηρίωση. Ο κ. Τσίπρας μιλούσε πολλή ώρα, προσπαθώντας απεγνωσμένα να βρει κάτι να πει. Δεν τα κατάφερε».