ΚΙΝΑΛ: Ως την Πέμπτη στις 18:00 οι υποψηφιότητες & η συλλογή υπογραφών -Τι αποφάσισε η ΕΔΕΚΑΠ

Μετά από πολύωρη θυελλώδη συνεδρίαση η ΕΔΕΚΑΠ αποφάσισε να δώσει παράταση μέχρι την Πέμπτη 21/10 στις 18:00 το απόγευμα για κατάθεση υποψηφιοτήτων για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ και για συλλογή υπογραφών στήριξης.

Επίσης, αποφασίστηκε η ανακήρυξη των υποψηφιοτήτων να γίνει για όλους την ίδια ημέρα και να ελεγχθεί των σύνολο των υπογραφών που θα φέρει ο καθένας (και όχι δειγματοληπτικά) ώστε να αποφευχθούν καταγγελίες για παρατυπίες.

Οι υποψήφιοι πρόεδροι του Κινήματος Αλλαγής, μέχρι στιγμής είναι έξι.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην συνεδρίαση υπήρξε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ των μελών της επιτροπής καθώς αρκετοί υποστήριζαν ότι πρέπει να συγκληθεί η κεντρική επιτροπή του Κινήματος, ώστε να επικυρώσει την αλλαγή ημερομηνίας. Ενστάσεις διατύπωσαν οι πλευρές Καστανίδη και Κεγκέρογλου, ωστόσο το αίτημα για σύγκληση ΚΕ δεν βρήκε σύμφωνους ούτε τη Χ. Τρικούπη ούτε τους κ. Ανδρουλάκη και Λοβέρδο, καθώς τα χρονικά περιθώρια είναι περιορισμένα και ίσως δημιουργήσει ντόμινο καθυστέρησης και στη διαδικασία εκλογής προέδρου στις 5 και 12 Δεκεμβρίου, κάτι που δεν επιθυμεί καμία από τις παραπάνω πλευρές. Τελικά η ΚΕ θα ενημερωθεί για την απόφαση της ΕΔΕΚΑΠ.

Νωρίτερα ο Βασίλης Κεγκέρογλου έστειλε επιστολή στον γραμματέα της ΚΕ, Μανώλη Χριστοδουλάκη, ζητώντας σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής, προκειμένου να αποφανθεί επί της χρονικής παράτασης για τη συλλογή υπογραφών.

Και αυτό γιατί η Κεντρική Επιτροπή πήρε μια συγκεκριμένη απόφαση, αποδεχόμενη την εισήγηση της ΕΔΕΚΑΠ τόσο για τις ημερομηνίες διεξαγωγής των εκλογών στις 5 και στις 12 Δεκεμβρίου 2021, όσο και για το deadline της συγκέντρωσης υπογραφών, που θα έληγε απόψε τα μεσάνυχτα.