Δημοσκόπηση Marc: To 74% των ανεμβολίαστων δεν θα κάνει το εμβόλιο - «Ναι» στις παρελάσεις

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήματα του δεύτερου μέρους της δημοσκόπησης της εταιρεία Marc, που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 και παρουσιάστηκε σήμερα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού. Σύμφωνα με αυτά, η πλειοψηφία της κοινής γνώμης επικροτεί την κυβερνητική απόφαση να γίνουν οι παρελάσεις την 28η Οκτωβρίου, ενώ «όχι» στο εμβόλιο λέει το 74% των ανεμβολίαστων.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, το 74% των ανεμβολίαστων δηλώνει ότι δεν θα κάνει το εμβόλιο, ενώ μόνο το 26% προγραμματίζει ή σκέφτεται να εμβολιαστεί.

 

Όσον αφορά στην κομματική προτίμηση των ανεμβολίαστων, το 18,9% των ερωτηθέντων δήλωσε πως ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ, 18,6% την Ελληνική Λύση, ενώ 12,2% δήλωσε πως ψηφίζει Νέα Δημοκρατία.

 

Η πλειοψηφία της κοινής γνώμης επικροτεί την κυβερνητική απόφαση να γίνουν οι παρελάσεις την 28η Οκτωβρίου. Σε ποσοστό 57,4% θεωρεί «σωστή και μάλλον σωστή» την σχετική απόφαση, ενώ το 37,7% απαντά ότι είναι «λάθος και μάλλον λάθος». Την απόφαση επιδοκιμάζει το 53,2% των εμβολιασμένων και το 80,7% των ανεμβολίαστων. Αντίστοιχα, οι αρνητικές γνώμες είναι στο 41,9% και στο 15,1%.

 

 

Δυσαρεστημένοι από την διαχείριση της πανδημίας, παρουσιάστηκαν, σε ποσοστό 69,1%,  όσοι δηλώνουν πως δεν έχουν εμβολιαστεί κατά της COVID-19.

 

 

Στον απόηχο της ελληνογαλλικής αμυντικής συμφωνίας, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων απάντησε πως θεωρεί τη Γαλλία ως την πιο φιλική χώρα προς την Ελλάδα (70,2%), ενώ ακολουθούν οι ΗΠΑ (35,9%). Αντίθετα,μόλις 4% συγκέντρωσε η Γερμανία.

 

 

Τέλος, στο ερώτημα «Από ποιες χώρες θέλουμε επενδυτές;», ψηλά στις προτιμήσεις εμφανίζονται ΗΠΑ, Γαλλία, Σαουδική Αραβία, Κίνα και Ρωσία.