Τρίτη 12 Οκτωβρίου θα κάνει την 3η δόση του εμβολίου το πρωθυπουργός

Αύριο Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει την τρίτη δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Ο κ.Μητσοτάκης είχε κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου ης Pfizer/BionTech για τον κορωνοϊό στις 27 Δεκεμβρίου 2020 στο Νοσοκομείο Αττικόν. «Για πρώτη φορά μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι» είχε πει χαρακτηριστικά. Την δεύτερη δόση ο πρωθυπουργός την έκανε στις 18 Ιανουαρίου και πάλι στο νοσοκομείο «Αττικόν». Δέκα σχεδόν μήνες μετά είναι επιβεβλημένη η 3η αναμνηστική όπως την αποκαλούν οι ειδικοί,  δόση. Οι οδηγίες γενικά συνιστούν την τρίτη δόση του εμβολίου κατά της Covid-19, στους 6 με 8 μήνες μετά την χορήγηση της 2ης δόσης.

Υπενθυμίζεται πως στις 8 Οκτωβρίου η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου έκανε την 3η δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ο Ευαγγελισμός». Ο κυρία Σακελλαροπούλου απηύθυνε έκκληση, σε όλους τους συμπολίτες μας, που διστάζουν ή αρνούνται να εμβολιαστούν, να ξεπεράσουν τους φόβους τους και να προσέλθουν, το ταχύτερο δυνατόν, στα εμβολιαστικά κέντρα.

Όπως τόνισε η Πρόεδρος, «με την πράξη τους αυτή, δεν θα ωφελήσουν μόνο τον εαυτό τους, αλλά θα προσφέρουν μεγάλη υπηρεσία στις οικογένειές τους και στο κοινωνικό σύνολο» και πρόσθεσε ότι «η έξοδος από την υγειονομική κρίση είναι πια δική μας επιλογή».