Βενιζέλος: H αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία θα πρέπει να υπερψηφιστεί στη Βουλή

Παρέμβαση για την συμφωνία αμυντικής συνεργασίας με τη Γαλλία μεταξύ Ελλάδας-Γαλλίας, η οποία θα συζητηθεί αύριο στην Oλομέλεια της Βουλής, έκανε το βράδυ της Τετάρτης σε συνέντευξη του στο Action 24 και στην εκπομπή Evening Report, ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟK, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι η αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία πρέπει να υπερψηφιστεί στη Βουλή. «Θεωρώ ότι είναι μια διπλωματική και πολιτική επιτυχία, άρα είναι προφανές για μένα ότι πρέπει να υπερψηφιστεί από την Βουλή των Ελλήνων», δήλωσε για την αμυντική συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Στην ερώτηση για το εάν θα υπερψήφιζε την συμφωνία στη Βουλή, ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σημείωσε χαρακτηριστικά τα εξής:

«Όταν έκανα την ανάρτησή μου (σ.σ.: στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης) εξέφρασα τα θερμά μου συγχαρητήρια και στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό. Θεωρώ ότι είναι μια διπλωματική και πολιτική επιτυχία, άρα είναι προφανές για μένα ότι πρέπει να υπερψηφιστεί από την Βουλή των Ελλήνων με ένα αντικείμενο που είναι βαρυσήμαντο.

Η ελληνογαλλική συνεργασία ενισχύει και την ευρωπαϊκή πολιτική συνεργασία και το ΝΑΤΟ και δεν υπάρχει πρόβλημα από την πλευρά των Ηνωμένων Πολιτειών και του Βορειοατλαντικού Συμφώνου. Αν ήμουν στη θέση της αντιπολίτευσης, θα σκεφτόμουν με ένα πιο γενναιόδωρο και θετικό τρόπο και θα ήταν θετική η ψήφος».