Εκπροσωπώ την κυβέρνηση Μητσοτάκη, ξεκαθαρίζει ο Δένδιας για τον ηγετικό του ρόλο στη διαγραφή Μπογδάνου

Η διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από την Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας, για το αναχρονιστικό και αντιδεοντολογικό πολιτικά, αντικομουνιστικό του μένος και τις ακροδεξιές τους θέσεις, μονοπωλεί από χθες Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021, την πολιτική επικαιρότητα, καθώς συνέβη μετά από την γενναία και σαφή τοποθέτηση του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, που απάντησε εξοργισμένος  στο παραλήρημα του πρώην πια, «γαλάζιου» βουλευτή, με τον ΣΥΡΙΖΑ να επικροτεί βεβαίως τη σφοδρή κριτική που άσκησε στον πρώην βουλευτή της Ν.Δ. από τη Βουλή ο Υπουργός Εξωτερικών  Νίκος Δένδιας.

Η τοποθέτηση του Νίκου Δένδια απέναντι στον Κ. Μπογδάνο:

Οι ενέργειές μου είναι το προϊόν της στενής και ειλικρινούς συνεργασίας μου μαζί του και η ισχυρή προσήλωσή μου στην επιτυχία των κυβερνητικών στόχων είναι δεδομένη», ανέφερε σε δύο διαδοχικές αναρτήσεις του στο Twitter ο Νίκος Δένδιας, απαντώντας στην αξιωματική αντιπολίτευση, για την υπέρ της τοποθέτησής του, στάση, η οποία αισθάνθηκε ότι τον διαχωρίζει από την κυβερνητική πολιτική και τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι αναρτήσεις του Νίκου Δένδια:

 


«Κατανοώ την ανάγκη (κατ’ εξοχήν) του ΣΥΡΙΖΑ, λόγω απόλυτης ένδειας πολιτικής πρότασης, να προσπαθεί να οικοδομήσει μία εικόνα διαφοροποίησής μου από τον Πρωθυπουργό, σε μία σειρά θεμάτων.

Καθιστώ σαφές, άπαξ και διά παντός: Ως Υπουργό Εξωτερικών με επέλεξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Την κυβέρνησή του εκπροσωπώ και στο εξωτερικό και στο εσωτερικό, όπως τονίζω σε κάθε ευκαιρία.