Α. Τσίπρας: Μας κυβερνά το “το Μαξίμου Α.Ε.” - Μη αποδεκτή η συμφωνία με τη Γαλλία χωρίς διορθώσεις

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Α. Τσίπρας, μιλώντας την Δευτέρα το απόγευμα στην κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του Πολιτικού Συμβουλιου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κατηγόρησε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικά τον πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη πως δεν κυβερνά για λογαριασμό όλων των Ελλήνων, αλλά με γνώμονα της συμφέροντα μιας μικρής μειοψηφίας, έχοντας μετατρέψει το Μέγαρο Μαξίμου σε Ανώνυμη Εταιρία.

“Μοιράζουν στο σκοτάδι την περιουσία του ελληνικού λαού. Αυτό που μας κυβερνά δεν είναι κυβερνητικό σχήμα, αλλά το Μαξίμου Α.Ε.” ανέφερε, υποστηρίζοντας πως η Ν.Δ έχει πάρει διαζύγιο με την έννοια της διαφάνειας, της αξιοκρατίας και του δημοσίου συμφέροντος.
Παράλληλα επανέλαβε την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ για καταψήφιση της Αμυντικής Συμφωνίας Ελλάδας- Γαλλίας εάν δεν υπάρξουν διορθώσεις σε συγκεκριμένα άρθρα αυτής.

“Μία τέτοια συμφωνία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Οι διορθώσεις μπορούν να γίνουν είτε επί του ίδιου του κειμένου, είτε μέσω δημόσιας δήλωσης από τη Γαλλία ότι θα συνδράμει τη χώρα μας αν χρειαστεί και αν παραβιαστούν κυριαρχικά δικαιώματα υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας και ζήτησε μία σαφή δήλωση από πλευράς της κυβέρνησης ότι δεν πρόκειται να διακινδυνεύσει να στείλει Έλληνες στρατιώτες σε καμία εμπόλεμη περιοχή μακριά από την ελληνική και γαλλική επικράτεια. «Αν δεν υπάρξει ως διασφάλιση είναι μία συμφωνία που δεν μπορούμε να την αποδεχτούμε» υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Εν τω μεταξύ ο Α. Τσίπρας δεν έκρυψε την ενόχληση του αφενός μεν για το κόστος των εξοπλιστικών προγραμμάτων, κάνοντας ειδική αναφορά για το ενδεχόμενο εκτόξευσης του χρέους, αφετέρου δε για το κατά πόσο οι σχετικές αποφάσεις πληρούν σε απόλυτο βαθμό τα κριτήρια της διαφάνειας.

“Δίνεται η αίσθηση πως επιστρέφουμε στην εποχή του Ακη Τσοχατζόπουλου και του Γ. Παπαντωνίου” σχολίασε με νόημα ο Α. Τσίπρας, στέλνοντας μήνυμα προς την κυβέρνηση πως στο μέλλον θα υπάρξει έλεγχος “νομιμότητας” επί των συγκεκριμένων συμφωνιών από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.