Ακυρώνεται η ξενάγηση Μητσοτάκη από τον Aρχιεπίσκοπο Aμερικής Ελπιδοφόρο στο Ground Zero - Η δυσαρέσκεια της Αθήνας

Δεν θα συναντηθούν τελικά το πρωί της Παρασκευής ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, στην προγραμματισμένη ξενάγηση στον Ground Zero και τον ναό του Αγίου Νικολάου.

Επισήμως ως αιτία της αναβολής προβάλλεται η προσθήκη στο πρόγραμμα του κ.Μητσοτάκη συνάντησης με τη διευθυντική ομάδα (editorial board) της Wall Street Journal. Η αναβολή αυτή, ωστόσο, εικάζεται ότι σχετίζεται με τη δυσαρέσκειας της  ελληνικής κυβέρνησης για την παρουσία του κ.Ελπιδοφόρου στα εγκαίνια του «Σπιτιού τη Τουρκίας», παρουσία του Ερντογάν και του Τατάρ.

Για την κίνηση του αρχιεπισκόπου Αμερικής, Ελπιδοφόρου να δώσει το «παρών» στα εγκαίνια του «Σπιτιού της Τουρκίας» στη Νέα Υόρκη, παρουσία Ερντογάν αλλά και του ηγέτη του ψευδοκράτους, Ερσίν Τατάρ, είχε τοποθετηθεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, νωρίτερα σήμερα, προϊδεάζοντας κατά κάποιο τρόπο και για την τελευταία εξέλιξη, σύμφωνα  με την οποία οι δύο άνδρες δεν θα συναντηθούν ούτε στο Ground Zero.

Οικονόμου: «Μας ενόχλησαν οι κινήσεις του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου – Η ελληνική κυβέρνηση εκφράζει τη δυσαρέσκειά της»

Ειδικότερα, την δυσαρέσκεια της ελληνικής κυβέρνησης για τις κινήσεις του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, Ελπιδοφόρου, εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, με αφορμή την παρουσία του κ. Ελπιδοφόρου στην εκδήλωση για τα εγκαίνια του “Σπιτού της Τουρκίας” στη Νέα Υόρκη παρουσία του κ. Ερντογάν, αλλά και του ηγέτη του ψευδοκράτους, Ε. Τατάρ.

«Μας ενόχλησαν οι κινήσεις του Αρχιεπισκόπου. Η ελληνική κυβέρνηση εκφράζει την δυσαρέσκειά της», δήλωσε ο κ. Οικονόμου.

Σε ερώτηση εάν θα υπάρξει συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής στη Νέα Υόρκη απάντησε ότι «το πρόγραμμα του πρωθυπουργού είναι υπό διαμόρφωση» και πρόσθεσε ότι «προκύπτουν συνέχεια πράγματα, θα ενημερωθείτε έγκαιρα».