Οικονόμου: «Μας ενόχλησαν οι κινήσεις του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου - Η ελληνική κυβέρνηση εκφράζει τη δυσαρέσκειά της»

Την δυσαρέσκεια της ελληνικής κυβέρνησης για τις κινήσεις του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, Ελπιδοφόρου, εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, με αφορμή την παρουσία του κ. Ελπιδοφόρου στην εκδήλωση για τα εγκαίνια του “Σπιτού της Τουρκίας” στη Νέα Υόρκη παρουσία του κ. Ερντογάν, αλλά και του ηγέτη του ψευδοκράτους, Ε. Τατάρ.

«Μας ενόχλησαν οι κινήσεις του Αρχιεπισκόπου. Η ελληνική κυβέρνηση εκφράζει την δυσαρέσκειά της», δήλωσε ο κ. Οικονόμου.

Σε ερώτηση εάν θα υπάρξει συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής στη Νέα Υόρκη απάντησε ότι «το πρόγραμμα του πρωθυπουργού είναι υπό διαμόρφωση» και πρόσθεσε ότι «προκύπτουν συνέχεια πράγματα, θα ενημερωθείτε έγκαιρα»

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί την Παρασκευή το σημείο «Ground Zero» όπου βρίσκεται το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου και εκεί επρόκειτο να τον ξεναγήσει ο Αρχιεπίσκοπος και δεν είναι σαφές εάν η αβεβαιότητα σε σχέση με το εάν θα υπάρξει συνάντηση του με τον κ. Ελπιδοφόρο αφορά και στην συγκεκριμένη ξενάγηση.

Το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού
Μιλώντας πάντως για το πρόγραμμα του πρωθυπουργού ο κ. Οικονόμου δεν έκανε αναφορά σε αυτή την επίσκεψη και σε ξενάγηση του πρωθυπουργού.
Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «το πρόγραμμα του πρωθυπουργού περιλαμβάνει συναντήσεις με τον γενικό γραμματέα του Ο.Η.Ε. Αντόνιο Γκουτέρες και τον πρόεδρο του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης Μοχάμεντ Μένφι, στις οποίες θα κυριαρχήσουν οι περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις με επίκεντρο τον ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή, αλλά και την τουρκική προκλητικότητα και παραβατικότητα».

Πρόσθεσε ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας, καθώς και με εκπροσώπους σημαντικών αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων», ενώ υπογράμμισε ότι «μέρος της επίσκεψής του, ο πρωθυπουργός θα αφιερώσει σε συναντήσεις με σημαντικούς επενδυτές, θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Microsoft Brad Smith, καθώς «τρέχει» ήδη η μεγάλη επένδυση της εταιρείας στην Αττική, αλλά και το πρότζεκτ της χορηγίας της ψηφιακής ξενάγησης στην αρχαία Ολυμπία.

Σημειώνεται ότι ο κ. Μητσοτάκης θα μιλήσει αύριο από το βήμα της Γ.Σ. του Ο.Η.Ε.