Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης θα πάει σε πρόωρες εκλογές-Δεν μπόρεσε να βρει άριστα στελέχη ούτε στο κόμμα ούτε στη χώρα (Video)

Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, τη διαχείριση των κρίσιμων ζητημάτων από την κυβέρνηση, την επιλογή του πρώην Ευρωπαίου επιτρόπου, Χρήστου Στυλιανίδη, ως υπουργού Πολιτικής Προστασίας και τον εμβολιασμό μίλησε, μεταξύ άλλων, το απόγευμα της Δευτέρας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης , Αλέξης Τσίπρας, στην εφ΄όλης της ύλης τηλεοπτική συνέντευξη που παρέθεσε στο OPEN.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η φθορά του Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του θα είναι ραγδαία. Έχει γυρίσει η κλεψύδρα», τόνισε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ  Αλέξης Τσίπρας ενώ εκτίμησε πως  από την άνοιξη του ’22 ανοίγει παράθυρο για πρόωρες εκλογές. « Δε νομίζω ότι ο κ. Μητσοτάκης θα μπορέσει να φτάσει στο τέλος της τετραετίας.Όταν συνειδητοποιήσει ότι απειλείται με καταλυτική ήττα θα πάει σε εκλογές» είπε, ενώ δήλωσε σιγουριά για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ. «Ό,τι και να δημοσιεύουν οι δημοσκοπήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές και θα είναι η ραχοκοκαλιά της επόμενης κυβέρνησης της χώρας» επεσήμανε.

Στο ερώτημα γιατί δεν ζητά εκλογές απάντησε: «Κανένας πρωθυπουργός δεν οδήγησε τη χώρα σε εκλογές γιατί του το ζήτησε ο πολιτικός του αντίπαλος. Θα μείνω στη στάση υπευθυνότητας που κρατώ, πιστεύω ότι οι εκλογές θα γίνουν πολύ σύντομα, ανεξάρτητα από τη στιγμή που εγώ θα τις ζητήσω».

Ο Κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για «δυστοκία» να κάνει «μέχρι και ανασχηματισμό». Ο ίδιος επανέλαβε την κριτική περί «ένδειας στελεχών», σχολιάζοντας ότι «φαίνεται ότι δεν μπόρεσε να βρει άριστα στελέχη ούτε στο κόμμα ούτε στη χώρα» και «επέλεξε να εισάγει άριστους από την Κύπρο».

Εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση ο Αλ. Τσίπρας σημείωσε ότι βρίσκεται σε «κατάσταση βέρτιγκο και σε αποδρομή» ενώ καταλόγισε στον πρωθυπουργό ότι «όσες κινήσεις και να κάνει δε φαίνεται να πετυχαίνει γιατί δεν έχει στόχο».

Τι ανέφερε για τους ισχυρισμούς περί απόρριψης της συναίνεσης στο πρόσωπο του Ευάγγελου Αποστολάκη

Ο κ. Τσίπρας απάντησε παράλληλα και στις αιτιάσεις ότι απέρριψε την συναίνεση στο πρόσωπο του Ευάγγελου Αποστολάκη, λέγοντας:

«Αν ο κ. Μητσοτάκης ήθελε συνεννόηση, όφειλε να τη διερευνήσει στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο. Δεν ήθελε συνεννόηση, ήθελε μία ακόμα κίνηση εντυπωσιασμού, μία μεταγραφή με ποδοσφαιρικούς όρους, δίνοντας την εντύπωση διεμβολισμού των πολιτικών του αντιπάλων». Σημείωσε ακόμη ότι «με κατηγόρησε για άλλη μία φορά ευθέως για την τραγωδία στο Μάτι. Πόσες φορές ο κ. Μητσοτάκης θα αξιοποιήσει μία τραγωδία, στην οποία οποιαδήποτε κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να αντιδράσει. Σε αυτό το πλαίσιο επιθυμούσε συναίνεση; Δεν επιθυμούσε συναίνεση, ήθελε να προκαλέσει μία κίνηση εντυπωσιασμού, ένα εγχείρημα αποστασίας…Το να πάρει τηλέφωνο απλά για να ενημερώσει το γραφείο μου 5 λεπτά πριν, ήταν πρόσχημα για να εγκλωβίσει τον Αποστολάκη, λέγοντάς του ότι ο Τσίπρας έχει συναινέσει. Πού να φανταστώ ότι ο πρωθυπουργός θα ανακοίνωνε υπουργό χωρίς να έχει εξασφαλίσει τη συναίνεσή του για την ανακοίνωση του ονόματός του».

Εξήγησε ότι μετά τις πυρκαγιές «δεν ζήτησα παραιτήσεις γιατί καταλογίζω την ευθύνη στον κ. Μητσοτάκη. Ενώ έκανε σημαία του την τραγωδία στο Μάτι δεν προχώρησε σε καμία αλλαγή στα κακώς κείμενα, στις λαθεμένες διαχρονικά δομές. Όταν έχεις 7 υπουργεία και 15 οργανισμούς με συναρμοδιότητα για πρόληψη και κατάσβεση μίας πυρκαγιάς, αυτό πρέπει να αλλάξει…».

Τι ανέφερε για τη επιλογή του Χρήστου Στυλιανίδη

Κληθείς να σχολιάσει την επιλογή του πρώην Ευρωπαίου επιτρόπου, Χρήστου Στυλιανίδη, ανέφερε ότι είχε μαζί του μια «ειλικρινή σχέση», καθώς παρ’ ότι ανήκει στο κόμμα του Νίκου Αναστασιάδη ήταν «πράγματι ανοιχτό μυαλό», ενώ επισήμανε ότι ήταν ένθερμος υποστηρικτής της Συμφωνίας των Πρεσπών και της επίλυσης του κυπριακού. Ωστόσο, εξέφρασε την αμφιβολία του για το κατά πόσο έχει «τις ικανότητες και τις δεξιότητες» να αναλάβει το συγκεκριμένο υπουργείο.

«Έρχεται σε μία κυβέρνηση η οποία έχει επιδείξει αβάσταχτη ελαφρότητα στη διαχείριση όλων των κρίσιμων ζητημάτων», είπε και τόνισε ότι το πρόβλημα δεν είναι «τα πρόσωπα» αλλά ότι ο πρωθυπουργός επέλεξε να μην προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές στις «δομές της πολιτικής προστασίας» στη βάση και της αναφοράς Γκολντάμερ.

Όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν εμβολιαστεί

«Όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι εμβολιασμένοι», υπογράμμισε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, ενώ ερωτηθείς σχετικά, είπε πως και ο κ. Πολάκης εμβολιάστηκε.

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως ο κ. Πολάκης είχε δηλώσει ότι θα εμβολιαστεί το φθινόπωρο. Όπως είπε, υπενθύμισε στον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας τη δημόσια δήλωσή του για εμβολιασμό το φθινόπωρο, ενώ ανέφερε ότι ήταν επιλογή του κ. Πολάκη να εμβολιαστεί.

«Χθες το απόγευμα, μου έστειλε SMS με την εικόνα του εμβολιασμού. Και ανέφερε ότι “έκανα την υπόσχεσή μου πράξη. Δεν είμαι αντιεμβολιαστής, εγώ ασκώ κριτική στο πλαίσιο της επιστημονικής μου προσέγγισης”» είπε ο κ. Τσίπρας.