Χρυσή Αυγή: «Όχι» του Πενταμελούς Εφετείου σε αποφυλάκιση Ηλιόπουλου - Μίχου

Απορρίφθηκαν κατά πλειοψηφία από το Πενταμελές Εφετείου Αναστολών οι αιτήσεις αποφυλάκισης που είχαν καταθέσει οι πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής Παναγιώτης Ηλιόπουλος και Νικος Μίχος, οι οποίοι είχαν κριθεί ένοχοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Μετά την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων τον περασμένο Οκτώβριο, οι δύο καταδικασθέντες σε 7 και 6 χρόνια αντίστοιχα, οδηγήθηκαν στις φυλακές του Δομοκού.

Αίτηση αποφυλάκισης είχε καταθέσει και ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, η συζήτηση της οποίας αναβλήθηκε, προκειμένου να προσέλθει και να καταθέσει στο Δικαστήριο ο πατέρας του.

Αποφυλακίζεται ο Μ. Αρβανίτης

Με απόφαση του ίδιου δικαστηρίου αποφυλακίζεται ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Μιχάλης Αρβανίτης, ο οποίος είχε συλληφθεί το Καλοκαίρι του 2021, καθώς δεν είχε πληρώσει την εγγύηση των 20 χιλιάδων ευρώ που του είχε επιβληθεί με απόφαση του δικαστηρίου.

Ο Μιχάλης Αρβανίτης , ο οποίος είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης πέντε ετών για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, δεν είχε οδηγηθεί στη φυλακή. Σε βάρος του είχαν επιβληθεί οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο ΑΤ της περιοχής του μία φορά τον μήνα.