Φ. Γεννηματά: 47 χρόνια ΠΑΣΟΚ, ΚΙΝΑΛ- Δύναμη Ελπίδας

Το Κίνημα Αλλαγής δεν είναι εφήμερο σχήμα. Είναι η καρδιά της ανανεωτικής προσπάθειας για την ανασυγκρότηση της μεγάλης προοδευτικής και δημοκρατικής παράταξης. Το Κίνημα Αλλαγής υπάρχει γιατί υπάρχει το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ υπάρχει , είναι ζωντανό γιατί υπάρχει το Κίνημα Αλλαγής. Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων η Φώφη Γεννηματά κατά την ομιλία της στο πλαίσιο της επετειακής εκδήλωσης της 3ης Σεπτέμβρη για τα 47 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ.

Το ΠΑΣΟΚ-πρόσθεσε- είναι εδώ, δικαιωμένο στη συνείδηση των Ελλήνων, δυνατό και στιβαρό στήριγμα στο Κίνημα Αλλαγής, ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Γεννηματά.

Παράλληλα, η πρόεδρος το ΚΙΝΑΛ επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας οτι στη σκιά της πανδημίας φτιάχνει μια Ελλάδα για λίγους. Όπως είπε “το κομματικό Κράτος επανιδρύθηκε, κόντρα σε κάθε έννοια αξιοκρατίας και αποτελεσματικότητας. Αντί διαφάνειας “fast track” φωτογραφικές ρυθμίσεις υπέρ της επιχειρηματικής και κομματικής ελίτ, αντί πολυφωνίας επιχείρηση χειραγώγησης της ενημέρωσης. Αντί μεταρρυθμίσεων απορρύθμιση των κατακτήσεων και καταπάτηση δικαιωμάτων. Αντί ασφάλειας για τον πολίτη, βαριά εγκληματικότητα. Αντί εθνικής συνεννόησης και εθνικής στρατηγικής, αμυντική και παθητική εξωτερική πολιτική”.

Επιτελικό κράτος για την Δεξιά σημαίνει συγκεντρωτισμός και μπίζνες από τη Μαξίμου ΑΕ, ανέφερε χαρακτηριστικά η Φώφη Γεννηματά. Η κ. Γεννηματά αναφέρθηκε στο αφήγημα της προοδευτικής και δημοκρατικής παράταξης στο επίκεντρο του οποίου είναι ένα το πράσινο Κοινωνικό Συμβόλαιο και η Νέα Εθνική Στρατηγική αναβάθμισης της χώρας. “Εμάς η πορεία μας είναι αταλάντευτη προς την κατεύθυνση, να συμφωνήσουμε ένα νέο πράσινο κοινωνικό συμβόλαιο, μια προοδευτική αναπτυξιακή πρόταση πολιτικής και κοινωνικής αλλαγής”, ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Γεννηματά.

Τέλος, επέμεινε στην αυτόνομη πορεία του ΚΙΝΑΛ καθώς- όπως είπε η Φ. Γεννηματά- ρόλοι κομπάρσου και λογικές συμπληρώματος δεν μας αφορούν.Ο αγώνας να ανεβάσουμε ξανά την Παράταξη ψηλά, συνεχίζεται στο πλαίσιο της αυτονομίας επεσήμανε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε :“Ένα πολιτικά άχρωμο μόρφωμα με προορισμό να γίνει κυβερνητικό δεκανίκι με αντάλλαγμα κάποιες υπουργικές καρέκλες, είναι κόντρα στο πολιτικό μας DNA, κόντρα στην ιστορία μας, κόντρα στις αποφάσεις μας.