Ορκίστηκαν τα νέα μέλη της κυβέρνησης μετά τον ανασχηματισμό (Εικόνες)

Ολοκληρώθηκε η  τελετή ορκωμοσίας των νέων υπουργών και υφυπουργών μετά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης που ανακοινώθηκε σήμερα το πρωί.

Συγκεκριμένα ορκίσθηκαν, ο Αθανάσιος Πλεύρης, ως υπουργός Υγείας, ο Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο Βασίλειος Κικίλιας, ως υπουργός Τουρισμού, η Ασημίνα Γκάγκα, ως αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, ο Ανδρέας Κατσανιώτης, ως υφυπουργός Εξωτερικών, ο Νικόλαος Χαρδαλιάς, ως υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, ο Μιχαήλ Παπαδόπουλος, ως υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, ο Γεώργιος Καραγιάννης, ως υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών και ο Συμεών Κεδίκογλου, ως υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Το υπουργικό συμβούλιο, με τη νέα του σύνθεση θα συνεδριάσει για πρώτη φορά την Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Υπενθυμίζεται ότι στο επίκεντρο των συζητήσεων, πριν ξεκινήσει η τελετή, βρέθηκε η μη αποδοχή από τον Ευάγγελο Αποστολάκη της θέσης του υπουργού Πολιτικής Προστασίας,  ενώ είχε προηγηθεί σχετική ανακοίνωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο. Επισημαίνεται ότι προηγήθηκε μια ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που έκανε λόγο για αποστασία και ένα τηλεφώνημα του Αποστολάκη με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στον οποίο είπε ότι τον παγίδευσαν.

Από την πλευρά του το Μέγαρο Μαξίμου  του έκανε λόγο για δειλία μπροστά στις απειλές ΣΥΡΙΖΑ και επιτέθηκε στον ίδιο τον κ. Αποστολάκη λέγοντας ότι αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων.

Πάντως, όπως έγινε γνωστό, την Πολιτική Προστασία αναλαμβάνει –μέχρι να βρεθεί ο διάδοχος του- ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος και τον συντονισμό θα έχει ο γενικός γραμματέας, Βασίλης Παπαγεωργίου.

5364189

5364183

5364188

 

5364193

5364202