Μαξίμου: Χυδαιότητα τα περί «13 ανάπαυλες του Πρωθυπουργού» - Σύγκριση δράσης Μητσοτάκη-Τσίπρα

Για αθλιότητα και απροκάλυπτη χυδαιότητα, κάνουν λόγο οι συντάκτες από το γραφείο τύπου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αναφορικά με δημοσίευμα της εφημερίδας «Αυγή», με τίτλο «13 ανάπαυλες του Πρωθυπουργού».

Η «δολοφονία χαρακτήρα του Πρωθυπουργού γνωρίζουμε ότι αποτελεί κεντρική επιλογή του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ», προστίθεται σε ανακοίνωση από το γραφείο τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Ο Πρωθυπουργός από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων του, επέλεξε να ενημερώνει δημοσίως τους πολίτες για το πρόγραμμά του», αναφέρεται στην ανακοίνωση η οποία και συνεχίζει:

«Όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν, βέβαια, ότι εδώ και δύο χρόνια ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των κυβερνητικών καθηκόντων. Καθημερινά, και σε όλα τα μέτωπα, μέσα και έξω από τη χώρα. Αποτελεί λοιπόν απροκάλυπτη χυδαιότητα όταν το κομματικό έντυπο του ΣΥΡΙΖΑ, μιλάει για «13 ανάπαυλες του Πρωθυπουργού», όταν είναι γνωστό ότι, με εξαίρεση ελάχιστες μέρες, έχει περάσει το καλοκαίρι στο γραφείο του με καθημερινή δραστηριότητα όπως θα μπορούσαν να διαπιστώσουν οι συντάκτες του κομματικού δημοσιογραφικού «περιστρόφου» αν επισκέπτονταν την επίσημη ιστοσελίδα του Πρωθυπουργού (https://primeminister.gr).».

«Διαπράττει μάλιστα την αθλιότητα η «Αυγή» να χαρακτηρίζει «ανάπαυλες» τις περιοδείες του Πρωθυπουργού σε διάφορες περιοχές της χώρας όπως η Μεσσηνία, τα Γιάννενα, το Ηράκλειο, το Ρέθυμνο, τα εγκαίνια νοσοκομείου στη Χαλκίδα, την παρουσίαση προγράμματος ηλεκτροκίνησης στην Αστυπάλαια, ακόμη και την παρουσία του στο μνημόσυνο του πατέρα στου στα Χανιά».

«Η “δολοφονία χαρακτήρα” του Πρωθυπουργού γνωρίζουμε ότι αποτελεί κεντρική επιλογή του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ. Κι όχι μόνο αυτό. Οι επιθέσεις περιλαμβάνουν και τη σύζυγο ακόμη και τα παιδιά του. Κι όλα αυτά επειδή στον ΣΥΡΙΖΑ αδυνατούν να αντιπαρατεθούν πολιτικά μαζί του. Η αδυναμία πολιτικής αντιπαράθεσης είναι ξεκάθαρη. Τη βλέπουν όλοι οι πολίτες».

«Πληροφορούμε λοιπόν τον ΣΥΡΙΖΑ και τα όργανά του, ότι ο Πρωθυπουργός και θα περιοδεύει για να βρίσκεται κοντά στους πολίτες και να λύνει προβλήματα και θα περνάει τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο του με τον τρόπο που επιλέγει. Ο πολιτικός βούρκος, μπορεί να είναι επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ, δεν πρόκειται όμως να συμπαρασύρει σε αυτόν τον Κυριάκο Μητσοτάκη», καταλήγει η ανακοίνωση από το γραφείο τύπου του Πρωθυπουργού.

Σύγκριση δραστηριοτήτων Μητσοτάκη – Τσίπρα

Παράλληλα, από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού επισυνάπτεται ενημερωτικό σημείωμα με τις δραστηριότητες των κ. Μητσοτάκη και Τσίπρα ως Πρωθυπουργών τον μήνα Αύγουστο, όπως προκύπτουν από τις ανακοινώσεις στην επίσημη ιστοσελίδα του Πρωθυπουργού.

Συνοπτικά:

Αύγουστος 2021 Μητσοτάκης

16εργάσιμεςμέρες / 25 ενέργειες

11 Συσκέψεις / Τηλεδιασκέψεις
4 Επισκέψεις
5 Δηλώσεις / συνεντεύξεις / συνεντεύξεις τύπου / Ομιλίες
5 Συναντήσεις
Αύγουστος 2020 Μητσοτάκης

18 Εργάσιμες μέρες / 24 ενέργειες

5 Συναντήσεις
8 Τηλεδιασκέψεις
2 Συσκέψεις
4 Ομιλίες / Δηλώσεις / Συνεντεύξεις
5 Επισκέψεις
Αύγουστος 2019 Μητσοτάκης

19 Εργάσιμες μέρες

25 Ενέργειες

10 Συναντήσεις
2 Συσκέψεις
4 Ομιλίες / Δηλώσεις / Συνεντεύξεις
7 Επισκέψεις
2 Επίσημα ταξίδια
Αύγουστος 2018 Τσίπρας

8 εργάσιμες μέρες / 8 ενέργειες

2 συναντήσεις
2 συσκέψεις
4 ομιλίες
Αύγουστος 2017 Τσίπρας

9 εργάσιμες μέρες/ 10 ενέργειες

3 Συναντήσεις
4 Ομιλίες
2 Επισκέψεις
1 Σύσκεψη
Αύγουστος 2016 Τσίπρας

6 εργάσιμες μέρες / 6 ενέργειες

3 συναντήσεις
1 ομιλία
1 σύσκεψη
1 συνέντευξη
Αύγουστος 2015 Τσίπρας

8 εργάσιμες / 8 ενέργειες

2 επισκέψεις
1 συνάντηση
1 Σύσκεψη
1 διάγγελμα
1 συνέντευξη
1 ταξίδι
1 τελετή παράδοσης παραλαβής