Πέτσας: «Να χάνουμε θέσεις εργασίας για τους ανεμβολίαστους; Γι' αυτούς έρχονται τα νέα μέτρα»

Τα νέα μέτρα για την ανάσχεση της Covid-19, που πρόκειται να ανακοινωθούν, θα αφορούν κυρίως τους ανεμβολίαστους, σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο Στέλιος Πέτσας, την Κυριακή 22 Αυγούστου 2021, σε πρωινή εκπομπή.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθούν νέα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας. Αυτά θα αφορούν κυρίως τους ανθρώπους που έχουν επιλέξει να μη κάνουν το εμβόλιο. Αυτό επιβεβαίωσε ο Στέλιος Πέτσας μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ.

Ο Αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών υποστήριξε ότι δεν μπορούν να χάνονται θέσεις εργασίας επειδή ορισμένοι συμπολίτες μας δεν εμβολιάζονται. Επομένως τα μέτρα που θα ανακοινωθούν θα αφορούν εκείνους.

Παράλληλα αποκάλυψε ότι η 17χρονη κόρη του έχει ήδη εμβολιαστεί.

«Αυτό που έχει σημασία είναι ότι οι άνθρωποι που έχουν εμβολιαστεί, δεν έχουν ιδιαίτερο λόγο για περιορισμούς… Άρα στους κλειστούς χώρους πρέπει να επιτρέψουμε την κινητικότητα στους εμβολιασμένους. Για τους άλλους που φοβούνται να κάνουν το εμβόλιο, τότε ας φοβούνται περισσότερο για τους γύρω τους», δήλωσε.

«Εκτός από την πολιτική ευθύνη, υπάρχει και η ατομική. Ποια είναι η πολιτική ευθύνη όταν κάποιος αρνείται να εμβολιαστεί;» διερωτήθηκε ο υπουργός. «Υπάρχει το συλλογικό» πρόσθεσε.

Και συνέχισε για το οικονομικό κομμάτι «Μπορούμε να χάνουμε θέσεις εργασίας επειδή κάποιοι δεν εμβολιάζονται και να έρχονται συνεχή κύματα τα οποία είναι σφοδρά και θέτουν σε κίνδυνο το σύστημα Υγείας;».