Με τον διάδοχο του θρόνου του Άμπου Ντάμπι, είχε επικοινωνία ο πρωθυπουργός

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Διάδοχο του Θρόνου του Άμπου Ντάμπι Σεΐχη Mohammed Bin Zayed Al Nahyan, είχε σήμερα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε στον Διάδοχο του Θρόνου του Άμπου Ντάμπι, τις θερμές ευχαριστίες του για την αρωγή των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων προς τη χώρα μας για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν στείλει στην Ελλάδα ελικόπτερο πυρόσβεσης και εξοπλισμό, είδη πρώτης ανάγκης και υγειονομικό υλικό.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο Διάδοχος του Άμπου Ντάμπι εξέφρασε τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του προς την Ελλάδα και τον Ελληνικό λαό, αλλά και ετοιμότητα για παροχή περαιτέρω βοήθειας.

Τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον διάδοχο του θρόνου του Άμπου  Ντάμπι

Τέλος, οι δύο ηγέτες υπογράμμισαν το άριστο επίπεδο των διμερών σχέσεων, το οποίο -όπως επισήμαναν- αντικατοπτρίζεται και στην άμεση επικοινωνία και συνδρομή των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην κατάσβεση των πυρκαγιών. Τόνισαν επίσης τη βούλησή τους για περαιτέρω διεύρυνση και εμβάθυνση των σχέσεων Ελλάδας –  ΗΑΕ.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρωθυπουργός απηύθυνε στον Διάδοχο του Άμπου Ντάμπι πρόσκληση να επισκεφθεί τη χώρα μας και μάλιστα το αμέσως προσεχές διάστημα.