Γιάννης Οικονόμου - Ποιος είναι ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος

Σε μίνι ανασχηματισμό προχώρησε σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός, με σημαντικότερη αλλαγή, αυτή της τοποθέτησης του Ιωάννη Οικονόμου στη θέση του νέου κυβερνητικού εκπροσώπου. Ποιος είναι λοιπόν ο Ι. Οικονόμου.

Ο Ιωάννης Οικονόμου ήταν μέχρι τώρα υφυπουργός αρμόδιος για την κοινή αγροτική πολιτική και είναι πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, ως το 2001.

Βουλευτής Φθιώτιδας της ΝΔ, γεννημένος το 1973 στη Λαμία, Γεωπόνος στο επάγγελμα, με δραστηριοποίηση στο χώρο της εμπορίας και παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων.

Σπούδασε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και πήρε το πτυχίο του Γεωπόνου από το τμήμα Φυτικής Παραγωγής. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Παγκόσμια Πολιτική Οικονομία, στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Υπήρξε επικεφαλής της εταιρείας οδικών συγκοινωνιών της Αθήνας (ΟΣΥ Α.Ε.) 2013 έως το 2015, διετέλεσε γενικός Γραμματέας Καταναλωτή 2006 έως το 2009 και είναι μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ.

Διετέλεσε σύμβουλος του Προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη από το 2017 έως το 2019 και γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας από το 2016 έως το 2017. Υπήρξε ακόμη, πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ από το 1998 έως το 2001.