Το ελληνικό ΥΠΕΞ απορρίπτει τους προβοκατόρικους ισχυρισμούς της Τουρκίας για τον νεκρό στον Έβρο

Απορρίπτει και επισήμως το ΥΠΕΞ τους προβοκατόρικους ισχυρισμούς της Τουρκίας περί θανάτου 43χρονου Τούρκου στον Έβρο από πυρά που προήλθαν από την ελληνική πλευρά.

Τα τουρκικά δημοσιεύματα διαψεύδει και η ΕΛ.ΑΣ.

Η ανακοίνωση από το ελληνικό ΥΠΕΞ

«Ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών αναφορικά με την απόρριψη τουρκικών αιτιάσεων για φερόμενο περιστατικό στον Έβρο (01.08.2021)

Κυριακή, 01 Αυγούστου 2021

Η Επιτετραμμένη στην Άγκυρα, κατόπιν σχετικών οδηγιών, απαντώντας σε σχετικό έκτακτο διάβημα στο οποίο κλήθηκε νωρίτερα σήμερα στο τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, απέρριψε στο σύνολο τους τις τουρκικές αιτιάσεις σχετικά με φερόμενο περιστατικό στον Έβρο.

Επισήμανε δε, στην τουρκική πλευρά την υποχρέωση της τελευταίας να φυλάει τα σύνορα της και να μην επιτρέπει την δράση διακινητών και την παράνομη μετανάστευση».

Διαψεύδει και η ΕΛ.ΑΣ.:

«Σχετικά με δημοσιεύματα τουρκικών μέσων που αναπαράγονται σε ιστοσελίδες, ανακοινώνεται ότι δεν υπήρξε εμπλοκή ελληνικών δυνάμεων στο φερόμενο σε αυτά περιστατικό στον Έβρο».

Τι ανέφεραν τουρκικά δημοσιεύματα

Συγκεκριμένα, τουρκικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι χθες στην τουρκική όχθη του Εβρου, κοντά στο χωριό Αντασαρχανλί της Αδριανούπολης έπεσε νεκρός 43χρονος Τούρκος από πυρά που προήλθαν από την ελληνική πλευρά.

Διάψευση από την Αθήνα

Πληροφορίες από πηγές της Αθήνας νωρίτερα, διέψευδαν ότι υπάρχει ελληνική εμπλοκή στο θάνατο του 43χρονου Τούρκου και ανέφεραν ότι το συμβάν έγινε στην τουρκική πλευρά του Εβρου και ότι σε αυτό ενεπλάκησαν δύο διακινητές παράνομων μεταναστών, με τον έναν εκ των δύο να είναι μεθυσμένος.

Αρμόδιες πηγές της Αθήνας, τις οποίες επικαλείται το iefinerida.gr διευκρινίζουν ακόμη ότι έχει γίνει έρευνα και στο στρατό και στην αστυνομία και δεν προκύπτει ότι έχουν πέσει πυροβολισμοί από την ελληνική πλευρά. Οι ίδιες πηγές έκαναν λόγο για εργαλειοποίηση από την τουρκική πλευρά ενός συμβάντος για προφανείς λόγους, χωρίς να υφίσταται εμπλοκή της ελληνικής πλευράς.