Χρυσοχοΐδης - Χαρδαλιάς για τον καύσωνα: Έρχονται έκτακτα μέτρα για εργαζομένους (Video)

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε νωρίτερα υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά για τον καύσωνα που σαρώνει τη χώρα. Έρχονται εντός της ημέρας ανακοινώσεις εκτάκτων μέτρων για τους εργαζομένους. Οι ανακοινώσεις θα γίνουν από το υπουργείο Εργασίας.

Αμέσως μετά οι κ.κ. Χρυσοχοΐδης – Χαρδαλιάς παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου:

Όπως τονίστηκε στο πλαίσιο της, έχουν δοθεί οδηγίες στους δήμους της χώρας για τη φιλοξενία σε κλιματιζόμενους χώρους των αστέγων, ενώ έγινε έκκληση στους πολίτες να αποφεύγουν στις άσκοπες μετακινήσεις όσο διαρκέσουν τα φαινόμενα.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Χρυσοχοϊδης απεύθυνε έκκληση να μην χρησιμοποιείται η λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης. «Η ΛΕΑ σώζει ζωές», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Είναι μια μάχη που θα δώσουμε όλοι μαζί με συνεργασία και αλληλεγγύη».

Ακολούθως ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς έκανε λόγο για ένα επικίνδυνο φαινόμενο που θα έχει μεγάλη διάρκεια, υποστηρίζοντας πως δεν αποκλείεται σε τοπικό επίπεδο να σπάσει το φράγμα των 42-43 βαθμών Κελσίου.

«Η κορύφωση του κύματος καύσωνα είναι η Δευτέρα και Τρίτη. Ακολούθως από Τετάρτη το κύμα θα υποχωρήσει, αλλά οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν σε υψηλό επίπεδα», σημείωσε ο κ. Κολυδάς.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Χρυσοχοϊδης απεύθυνε έκκληση να μην χρησιμοποιείται η λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης. «Η ΛΕΑ σώζει ζωές», ανέφερε χαρακτηριστικά.