Η Ελλάδα έπαιξε πόκερ με την Ευρωζώνη

Ο Επικεφαλής του Eurogroup Γέρουν Ντάισελμπλουμ δήλωσε πως τις τελευταίες εβδομάδες η Ελλάδα και οι άλλες δεκαοκτώ χώρες του ευρώ έπαιζαν ένα παιχνίδι πόκερ κατά τις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό χρέος.

Συγκεκριμένα, μιλώντας την Πέμπτη (26/02) το βράδυ στην εκπομπή De Wereld Draait Door του τηλεοπτικού σταθμού VARA, ο Επικεφαλής του Eurogroup είπε πως οι Έλληνες δεν ήξεραν ακριβώς πόσο άσχημα ήταν τα οικονομικά της χώρας. «Δεν υπήρχαν χρήματα στο ταμείο και άρα χρειάζονταν βοήθεια. Δεν ήθελαν πλέον δάνεια, επειδή είχαν πάρει ήδη πάρα πολλά, αλλά είχαν κατά μέσο όρο 32 χρόνια για την αποπληρωμή των δανείων. Νομίζω ότι δεν ήξεραν ακριβώς πόσο άσχημα τα πήγαινε το ελληνικό δημόσιο κράτος και πόσο το… βουνό του χρέους είχε “εξομαλυνθεί”».

Μεταξύ άλλων, ο Γέρουν Ντάισελμπλουμ επέκρινε τη δράση του Έλληνα Υπουργού Οικονομικών. Μάλιστα αναφέρθηκε στην πρώτη συνέντευξη Τύπου που έδωσαν μαζί, όταν φάνηκε κάτι να του ψιθυρίζει στο αυτί. «Του είπα ότι αυτό δεν ήταν συνετό. Ο Βαρουφάκης επιτέθηκε σημαντικά στους θεσμούς, το οποίο θεωρώ ανοησία, επειδή οι θεσμοί δουλεύουν για τους πολιτικούς», δήλωσε ο Επικεφαλής του Eurogroup.