Επανέλεγχο του πόθεν έσχες του πρωθυπουργού ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ - Αύριο στη δημοσιότητα οι δηλώσεις

Στο προσκήνιο επιδιώκει να συντηρήσει την υπόθεση του πόθεν λέσχες του πρωθυπουργού ο ΣΥΡΙΖΑ και με δήλωση του Παύλου Πολάκη, ζητά τον επανέλεγχο του πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα έτη 2016-2019 με χρήση 2015-2018.

 

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που αντικαθιστά τον Σπύρο Λάππα, προσκόμισε στη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής πόθεν έσχες στοιχεία για εταιρεία που διατηρούσε τα συγκεκριμένα χρόνια η Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, με έγγραφα και από το γαλλικό κράτος.

Από πλευράς ωστόσο, ΝΔ, το μέλος της επιτροπής Σταύρος Κελέτσης αναφέρει ότι έχει ληφθεί από τις 23 Ιουνίου ομόφωνα από τα μέλη της επιτροπής, μεταξύ αυτών και του Σπύρου Λάππα, απόφαση για έγκριση όλων των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης των πολιτικών αρχηγών, καθώς δεν προέκυπταν εκκρεμότητες.

Κατά τ’ άλλα, στη σημερινή συνεδρίαση ανακοινώθηκε μια λίστα με ονόματα πολιτικών για τα οποία αποφασίστηκε η αρχειοθέτηση της περιουσιακής τους κατάστασης, στην οποία υπήρχαν εκ παραδρομής τα ονόματα του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Φώφης Γεννηματά. Επί του αιτήματος του ΣΥΡΙΖΑ, για επανεξέταση του πόθεν έσχες του πρωθυπουργού αποφασίστηκε η υπηρεσία που στηρίζει την επιτροπή πόθεν έσχες να αξιολογήσει τα στοιχεία και να εισηγηθεί στην επιτροπή αν χρειάζεται επανέλεγχος της δήλωσης περιουσιακής κατάστασης.

Αύριο δίνονται στη δημοσιότητα τα πόθεν έσχες των πολιτικών αρχηγών και βουλευτών του 2020 με χρήση 2019.