Σκέψεις για εμβολιασμό χωρίς ραντεβού τον Αύγουστο: Απλώς με την ταυτότητα

Η κυβέρνηση εξετάζει την παράκαμψη  της διαδικασίας των ραντεβού, καθώς η επάρκεια δόσεων έχει διασφαλιστεί, ώστε να μπορούν οι ανεμβολίαστοι πολίτες να μεταβαίνουν στο εμβολιαστικό κέντρο που τους εξυπηρετεί και απλώς με την επίδειξη της ταυτότητάς τους να εμβολιάζονται.

Μόνο με την ταυτότητα στο εμβολιαστικό κέντρο

Δεδομένου ότι τον Αύγουστο οι περισσότεροι βρίσκονται σε άδεια, η πρόσβαση και η διαδικασία του εμβολιασμού στα εμβολιαστικά κέντρα θα είναι ακόμα πιο εύκολη και ακόμα πιο γρήγορη.

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος εξήγησε τα σημαντικά οφέλη του εμβολιασμού στη δημόσια υγεία δίνοντας στη δημοσιότητα τη σύγκριση δεδομένων μεταξύ του 3ου και του 4ου κύματος της πανδημίας.

Συμπερασματικά αναφέρει πως στο 3ο κύμα με 25.355 ενεργά κρούσματα είχαμε 813 διασωληνωμένους, μετά τον εμβολιασμό με 24.353, έχουμε 125.

Παράλληλα αναφέρει πως έως χθες είχαν πραγματοποιηθεί 10,2 εκ. εμβολιασμοί με το 53,3% του γενικού πληθυσμού και το 61,3% του ενήλικου πληθυσμού να έχει κάνει τουλάχιστον μια δόση.

Στοίχημα ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων

Οι ειδικοί καθημερινά σημαίνουν συναγερμό για την επικινδυνότητα από τη μετάλλαξη Δέλτα και καλούν τους πολίτες να εμβολιαστούν, ειδικά όσους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Γι αυτό και η κυβέρνηση συνεχίζει την επιχείριση «Ελευθερία», δίνοντας ειδικό βάρος στους κατ’ οίκον εμβολιασμούς, οι οποίο αναμένεται να επεκταθούν, ώστε να εμβολιαστούν ιδιαίτερα οι ηλικιωμένοι με προβλήματα στη μετακίνησή τους.

Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα ο Βασίλης Κικίλιας είχε ανακοινώσει μπόνους για τους γιατρούς που θα κάνουν κατ’ οίκον εμβολιασμό. Συγκεκριμένα είχε πει «η αποζημίωση των ιδιωτών ιατρών θα είναι 50 ευρώ για τον κατ’ οίκον εμβολιασμό των κατάκοιτων συμπολιτών μας».

Με το βλέμμα στη νέα σχολική και ακαδημαϊκή χρονιά

Παράλληλα η κυβέρνηση κοιτάζει και προς την έναρξη της νέας σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς, στο άνοιγμα σχολείων και πανεπιστημίων από τον Σεπτέμβριο.

Πρόσφατα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το διεθνές συνέδριο με θέμα «Οι συνέπειες της COVID-19 στην Ψυχική Υγεία και στα συστήματα παροχής υπηρεσιών υγείας», τόνισε πόσο σημαντικός και αναγκαίος είναι ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών ώστε να λειτουργήσουν από τον Σεπτέμβριο κανονικά όλες οι εκπαιδευτικές βαθμίδες και απήυθυνε έκκληση σε όλους τους εκπαιδευτικούς να εμβολιαστούν. «Σας παρακαλώ εμβολιαστείτε», είπε μάλιστα χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται πως την ίδια στιγμή υπάρχουν σκέψεις να δημιουργηθούν εμβολιαστικά κέντρα και στους περιβάλλοντες χώρους των πανεπιστημίων ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να εμβολιαστούν εκεί φοιτητές, καθηγητές και διοικητικό προσωπικό.