Υπερψηφίστηκε επί της αρχής του στην Επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών-Φραστικό επεισόδιο Κεραμέως-Φίλη

Δεκτό κατά πλειοψηφία επί της αρχής του,έγινε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για το νέο σχολείο και την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

Θετική ψήφο έδωσαν οι βουλευτές της ΝΔ, αρνητική οι του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, ενώ επιφυλάχθηκαν για την Ολομέλεια οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, της Ελληνικής Λύσης και του ΜέΡΑ25.
Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, απαντώντας στις αιτιάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, ανέφερε ότι η αξιολόγηση ισχύει ήδη στο 90% των χωρών της Ε.Ε. και ότι η χώρα μας ήταν η εξαίρεση.
Στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ «περί σφαγής»των υποψηφίων των πανελληνίων εξετάσεων λόγω της εφαρμογής της ελάχιστης βάσης εισαγωγής,η υπουργός Παιδείας, τόνισε ότι συνολικά μένουν εκτός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης 9.400 περισσότεροι μαθητές σε σχέση με πέρυσι και όχι 20.000,25.000 ή και 30.000 που ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης, χαρακτήρισε θλιβερό να λέγεται ότι με το νέο σύστημα κόβονται αριστούχοι, ενώ εξέφρασε την έκπληξή της που ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ μιλάει συνεχώς για τα κολλέγια, αποφεύγει να πει το παραμικρό για τα Δημόσια ΙΕΚ, τα οποία-όπως είπε -αποτελούν έναν παράλληλο, πολλά υποσχόμενο δρόμο κατάρτισης.

Από την πλευρά του, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης,ανέφερε ότι η υπουργός έχει καταστήσει τον εαυτό της εχθρό της μεγάλης πλειοψηφίας των παιδιών.
Ένταση δημιουργήθηκε όταν ο κ. Φίλης απευθυνόμενος στην υπουργό,είπε: «Τα παιδιά σας όταν μεγαλώσουν θα μάθουν πως η μητέρα τους κατέσφαξε τουλάχιστον 20.000 παιδιά και αυτό θα είναι το παράσημό σας». Η συγκεκριμένη φράση προκάλεσε την έντονη αντίδραση της κ.Κεραμέως, η οποία χαρακτήρισε απαράδεκτο να γίνεται αναφορά στα μέλη της οικογένειάς της και κάλεσε τον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ να ανακαλέσει.Τελικά, με παρέμβαση του Προέδρου της Επιτροπής Βασίλη Διγαλάκη η επίμαχη φράση διεγράφη από τα Πρακτικά.