Εθνικό Συμβούλιο συγκάλεσε ο Αναστασιάδης μετά τις σημερινές τουρκικές εξαγγελίες για την Αμμόχωστο

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, συγκάλεσε για αύριο στις 11 το πρωί σύσκεψη του Εθνικού Συμβουλίου για ενημέρωση και λήψη αποφάσεων για περαιτέρω μέτρα, μετά τις σημερινές ανακοινώσεις για άνοιγμα τμήματος της Αμμοχώστου από την Τουρκία.

Ειδικότερα, μετά τις σημερινές εξαγγελίες τόσο του ηγέτη του ψευδοκράτους, Ερσίν Τατάρ, με την έγκριση του Προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για αλλαγή του καθεστώτος σε μέρος της περίκλειστης περιοχής της Αμμοχώστου, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Αναστασιάδης, σε μια πρώτη και άμεση αντίδραση, έδωσε οδηγίες όπως:

Ο υπουργός Εξωτερικών ενημερώσει τον Ύπατο Εκπρόσωπο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ για τις εξελίξεις, κάτι που έχει ήδη γίνει.

Ο υπουργός Εξωτερικών αποστείλει ενημερωτική επιστολή προς τον Πρόεδρο και τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ προς ενημέρωση για τις εξαγγελίες, ενόψει και της συζήτησης που θα πραγματοποιηθεί αύριο σε σχέση με τις πρόσφατες εκθέσεις του ΓΓ των ΗΕ.

Στις 4μμ σήμερα, ο υπουργός Εξωτερικών ενημερώσει για τις νέες εξαγγελίες, τους Πρέσβεις των πέντε Μονίμων Μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Στις 5μμ ο υπουργός Εξωτερικών προβεί σε ενημέρωση προς τους Πρέσβεις των 26 κρατών μελών της ΕΕ.