Πέτσας για υποχρεωτικό εμβολιασμό: Αναμένεται απόφαση για εκπαιδευτικούς και δημοσίους υπαλλήλους σε υπηρεσίες πρώτης γραμμής

Σε σχέση με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού και το ζήτημα της πιθανότητας απολύσεων για όσους δεν θέλουν να κάνουν του εμβόλιο μίλησε το πρωί της Κυριακής ο Στέλιος Πέτσας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, επεσήμανε αρχικά ότι η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού είναι ένα προσωρινό μέτρο αντιμετώπισης του ιού, καθώς τη δεδομένη στιγμή είναι σημαντικό να αποφύγουμε τη έξαρση της πανδημίας.

Αναφορικά με όσους δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν, ο ίδιος εξήγησε ότι πρώτα θα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια, ώστε να μην φτάσουμε σε απολύσεις. Τόνισε παράλληλα ότι το πλαίσιο εργασιακών σχέσεων και στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα είναι αρκετά ευέλικτο, επομένως μπορεί να βρεθεί τρόπος να συνεχίσουν να παρέχονται οι υπηρεσίες χωρίς να πληγεί ούτε ο πολίτης ούτε και ο εργαζόμενος.

Η αναστολή εργασίας, όπως ανέφερε ο κ. Πέτσας, είναι από μόνη της είναι ένα ισχυρό κίνητρο για να εμβολιαστεί κάποιος που δεν θέλει να χάσει το εισόδημά του. Ανέφερε, επίσης, ότι ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι τη διαφορά του να είσαι εμβολιασμένος, καθώς υπάρχουν και τα προνόμια.

Ποιοι ακολουθούν στη σειρά για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Για τους επόμενους κλάδους, στους οποίους μπορεί να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός, ο ίδιος γνωστοποίησε ότι αναμένεται να ληφθεί απόφαση για τους εκπαιδευτικούς και τους δημοσίους υπαλλήλους που βρίσκονται σε υπηρεσίες πρώτης γραμμής. «Πιο μεγάλο θέμα είναι των εκπαιδευτικών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ανέφερε ακόμη ότι είναι κάτι που σταθμίζεται στις αποφάσεις της κυβέρνησης, ενώ τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν ανακοινώσεις.