Βέμπερ: Επικίνδυνη κλιμάκωση τα τουρκικά πυρά κατά της κυπριακής ακτοφυλακής

Για επικίνδυνη κλιμάκωση των εντάσεων εκ μέρους της Τουρκίας κάνει λόγο ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), Μάνφρεντ Βέμπερ, αναφερόμενος στο επεισόδιο με την καταδίωξη και τα πυρά τουρκικής ακταιωρού εναντίον σκάφους του κυπριακού Λιμενικού στην ακριτική Τηλλυρία.

Ο επικεφαλής του ΕΛΚ τονίζει ότι σε ανάρτησή του στο Twitter ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να μείνει σιωπηλή έναντι της εχθρικής συμπεριφοράς της Τουρκίας, κάνοντας λόγο για πρωτοφανές περιστατικό σε βάρος της κυπριακής ακτοφυλακής.

«Η ΕΕ δεν μπορεί να μείνει σιωπηλή απέναντι στην εχθρική συμπεριφορά της Τουρκίας. Οι άνευ προηγουμένου πυροβολισμοί του τουρκικού πλοίου εναντίον της κυπριακής ακτοφυλακής αποτελούν επικίνδυνη κλιμάκωση των εντάσεων και το καταδικάζουμε απολύτως. Αλληλεγγύη στους Κύπριους φίλους μας!» υπογραμμίζει ο Μάνφρεντ Βέμπερ.

 

 

Τόσο η Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και τα Ηνωμένα Έθνη έχουν ενημερωθεί για τη νέα προκλητική ενέργεια της Τουρκίας, όπως επισήμανε χθες, Παρασκευή, ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης.

«Έχει ενημερωθεί η ΕΕ, έχουν ενημερωθεί τα Ηνωμένα Έθνη και αντιλαμβάνομαι ότι πρόκειται για ένα περιστατικό πρόκλησης και πάλι» δήλωσε ο κ. Αναστασιάδης στους δημοσιογράφους κληθείς να σχολιάσει το επεισόδιο.

«Ενδέχεται, εν όψει των μέτρων προστασίας του Τούρκου προέδρου, να υπερέβησαν τα εσκαμμένα. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα κλιμακωθεί η κατάσταση» επισήμανε ο Κύπριος πρόεδρος