Χατζηδάκης για ανεμβολίαστους: Κανείς δεν απολύεται, ισχύει το άνευ αποδοχών

Ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης διαβεβαίωσε πως δεν τίθεται ζήτημα απολύσεων όσων υπαλλήλων δομών ηλικιωμένων αρνούνται να εμβολιαστούν, υπογραμμίζοντας πως ισχύει ότι θα τεθούν σε άδεια άνευ αποδοχών, μετά τις 16 Αυγούστου.

«Δεν απολύεται κανένας αλλά λέμε: Άδεια άνευ αποδοχών. Διότι ακριβώς εκεί η παρουσία τους αποτελεί (…) κίνδυνο για τους άλλους. Δε θες να κάνεις εμβόλιο; Μην κάνεις, αλλά τουλάχιστον πήγαινε στην άκρη για λίγο να αντιμετωπιστεί η κατάσταση. Θα προσληφθεί κάποιος άλλος, θα κάνει τη δουλειά σου εμβολιασμένος. Ε, αυτό είναι. Κοινή λογική είναι», τόνισε ο υπουργός Εργασίας στον ΑΝΤ1.

«Κανένας δεν θέλει να μπλέξει σε μια κατάσταση εκτός ελέγχου, ούτε η κυβέρνηση φυσικά, ούτε οι εργοδότες, ούτε οι εργαζόμενοι. Νομίζω ότι μπορούμε να συνεννοηθούμε και να προχωρήσουμε με αίσθημα πατριωτισμού και ευθύνης», είπε

Σημείωσε ότι η κυβέρνηση προχωρά προσεκτικά στο θέμα των υποχρεωτικών εμβολιασμών, δεν κινήθηκε βιαστικά και απότομα, άφησε να εξελιχθεί η υπόθεση και έλαβε κάποια μέτρα.

Επίσης, η Ελλάδα, όπως είπε ακολούθησε μέτρα που εφαρμόζονται και σε άλλες χώρες, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Εδώ υπάρχει εναρμόνιση με όσα γίνονται σε Γαλλία και Ιταλία».

Αναθεώρησε τις δηλώσεις της η Μιχαηλίδου
Νωρίτερα, η κυρία Μιχαηλίδου είπε στο Open: «Όσοι δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν μετά από κάποιο διάστημα θα απολυθούν (…) Μετά από κάποιο διάστημα, ένα μήνα, μετά την αναστολή σύμβασης και δεν έχει κάνει το εμβόλιο να υπάρχει το περιθώριο να απολυθεί…».

Με ανακοίνωσή της, η υφυπουργός αναθεώρησε λέγοντας:

«Η πρωινή μου διατύπωση περί ρύθμισης που θα συνδέει την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για τους εργαζόμενους στις ιδιωτικές δομές Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων με απολύσεις, ήταν λάθος.

Δεν πρόκειται να υπάρξει τροποποίηση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, η οποία θα συνδέει την αποχή από την εργασία με άδεια άνευ αποδοχών λόγω μη εμβολιασμού, με απόλυση».