Η χώρα βρίσκεται σε στρατηγικό κενό

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος δήλωσε την Παρασκευή (27/02) ότι η “χώρα βρίσκεται σε στρατηγικό κενό” και εκτίμησε ότι ένα μήνα μετά τις εκλογές «όλα είναι στον αέρα: τα έσοδα, οι ταμειακές ανάγκες, οι δημοσιονομικοί στόχοι, πώς θα καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό, πού πηγαίνουμε σε σχέση με το χρέος».

Πρόσθεσε ότι «σωρεία διαπραγματευτικών λαθών, μας έχουν οδηγήσει χιλιόμετρα πίσω από το σημείο στο οποίο βρισκόμασταν την ημέρα που διαλύθηκε η Βουλή» και εκτίμησε ότι «μπορούμε να ξαναμαζέψουμε τα πράγματα μόνο στη βάση της αλήθειας γιατί μόνο μια μεγάλη και γενναία αλήθεια μπορεί να ενώσει το έθνος».

Ολόκληρη η δήλωση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου:

«Η χώρα έχει βρεθεί σε στρατηγικό κενό. Μόλις ένα μήνα μετά τις εκλογές όλα είναι στον αέρα. Τα έσοδα, οι ταμειακές ανάγκες, οι δημοσιονομικοί στόχοι. Πώς θα καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό που υπάρχει; Πού πηγαίνουμε σε σχέση με το χρέος; Και δυστυχώς σωρεία διαπραγματευτικών λαθών μας έχουν οδηγήσει χιλιόμετρα πίσω από το σημείο στο οποίο βρισκόμασταν την ημέρα που διαλύθηκε η Βουλή. Όλα εμφανίζονται ως θρίαμβος, με ενθουσιασμό, αλλά μόλις ξύσεις την επιφάνεια, βλέπεις ότι δεν υπάρχει ούτε σχέδιο, ούτε αποτέλεσμα, ούτε ασφάλεια, ούτε προοπτική. Η χώρα πρέπει να ξαναβρεί στόχους. Μπορούμε να ξαναμαζέψουμε τα πράγματα, γιατί αυτό που συμβαίνει δεν συνιστά τιμωρία προς την προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά τιμωρία για τον Έλληνα πολίτη που δεν βλέπει προοπτική. Και ιδίως για τον πιο αδύναμο. Μπορούμε να ξαναμαζέψουμε τα πράγματα μόνο στη βάση της αλήθειας. Ένα μεγάλο ψέμα χώρισε την κοινωνία σε μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς. Τώρα μια μεγάλη και γενναία αλήθεια, μπορεί να ενώσει το έθνος».