Επανεξετάζονται μέτρα, αν συνεχιστεί η αύξηση κρουσμάτων

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ξανά ο Άδωνις Γεωργιάδης μετά την αύξηση που παρατηρείται στα νέα κρούσματα των τελευταίων ημερών.

Ο υπουργός Ανάπτυξης έχει πει επανειλημμένα ότι η χώρα μας δεν μπορεί να πάει σε ένα τέταρτο κύμα με μεγάλο ποσοστό ανεμβολίαστων πολιτών. Αυτό θα ήταν καταστροφικό για την ελληνική Οικονομία. Το πρωί της Δευτέρας (5/7) μίλησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ για την αύξηση των κρουσμάτων που έχει παρατηρηθεί τις τελευταίες ημέρες.

Ο κ. Γεωργιάδης ξεκαθάρισε ότι πρέπει να δούμε την πορεία των νέων μολύνσεων και αν εξακολουθήσει η ανοδική τους τάση θα πρέπει να γίνει μια νέα κουβέντα για το τι θα κάνει η κυβέρνηση με την Πανδημία. Τόνισε ότι οι επόμενες δυο εβδομάδες θα είναι κρίσιμες και δεν πρέπει να χαλάσει η καλή εικόνα για τον ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

Η χώρα δεν θα ξανακλείσει για να προστατευθούν λίγοι ανεμβολίαστοι

«Δεν μπορώ να καταστήσω τον εμβολιασμό υποχρεωτικό. Αλλά όλοι αναλαμβάνουν πια τις συνέπειές τους. Η χώρα δεν θα ξανακλείσει για να προστατευθούν λίγοι ανεμβολίαστοι και να πληρώσει το μάρμαρο η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού πληθυσμού που είναι εμβολιασμένη», δήλωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο Ράδιο «Κ» της εφημερίδας «Καθημερινή», η οποία δημοσιεύθηκε και στην «Καθημερινή της Κυριακής».

Ο Πρωθυπουργός επεσήμανε ότι σε αντίθεση με προηγούμενες φάσεις της πανδημίας, όταν είχαν επιβληθεί μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας, πλέον διαθέτουμε τη λύση των εμβολίων, ενώ τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν ένα μερίδιο πολιτών να αναγνωρίζει μεν την αξία του εμβολιασμού αλλά να απέχει συνειδητά, αφήνοντας τους υπόλοιπους να χτίσουν το τείχος ανοσίας.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως όταν η κυβέρνηση πήρε τα μέτρα οριζόντιου περιορισμού δεν είχαμε εμβόλια. «Μην το ξεχνάμε αυτό. Αυτή τη στιγμή έχουμε εμβόλια. Έχουμε την απάντηση. Και έχουμε κάποιους ανθρώπους οι οποίοι επιλέγουν συνειδητά να μην προστατευθούν οι ίδιοι, να μην προστατεύσουν τους οικείους τους και μέσα από τη συμπεριφορά τους να εγκυμονεί πάντα ο κίνδυνος ενός νέου κύματος», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Είναι αυτοί που λένε “δεν βαριέσαι, ξέρω ότι δουλεύει, να το κάνουν οι άλλοι, να ξεπεραστεί η πανδημία, έτσι ώστε να μην χρειαστεί να το κάνω εγώ”», πρόσθεσε και ενέδωσε πως τυχόν νέα έξαρση της πανδημίας «θα αφορά κατά κανόνα τους ανεμβολίαστους».