Τσίπρας: «Εξευτελιστική η σύνδεση του εμβολίου με το χαρτζιλίκι των 150 ευρώ»

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, με ανάρτησή του στο Twitter ασκεί κριτική στο μέτρο που ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ο πρωθυπουργός για την προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ σε όσους νέους 18-25 ετών εμβολιάζονται για τον κορωνοϊό.

«Η σύνδεση του εμβολίου με το χαρτζιλίκι των 150ευρω, πέρα από εξευτελιστική για τη νέα γενιά που μέχρι σήμερα ο κ.Μητσοτάκης έχει στοχοποιήσει, είναι και ενδεικτική του τρόπου που σκέφτεται: Τα πάντα αγοράζονται. Η αλληλεγγύη όμως είναι στάση ζωής-Δεν εξαργυρώνεται», γράφει ο Αλ. Τσίπρας.

Α. Πελώνη: «Ο κ. Τσίπρας κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια»

«Ο κ. Τσίπρας κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια. Χαρακτηρίζει την επιβράβευση των νέων για την υπομονή που έδειξαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας «εξαγορά», επειδή, όπως όλοι θυμούνται, έτσι έμαθε να μεταχειρίζεται ο ίδιος τους πολίτες», απάντησε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, στη δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, συμπληρώνοντας:

« Η κυβέρνηση προσφέρει την «Κάρτα Ελευθερίας» στη νέα γενιά, που σε αντίθεση με άλλες κατηγορίες πολιτών, δεν έλαβε κάποιο αντιστάθμισμα για όσα στερήθηκε στη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων. Ταυτόχρονα, παρέχει ένα πρόσθετο κίνητρο για τον εμβολιασμό τους, όπως συμβαίνει σε πολλές χώρες του κόσμου».

«Αν ο κ. Τσίπρας διαφωνεί, ας το δηλώσει ξεκάθαρα. Κι ας μην κρύβεται πίσω από την «αλληλεγγύη» που όψιμα θυμήθηκε», κατέληξε η κ. Πελώνη.