Αδ. Γεωργιάδης: Εντός του Ιουλίου ξεκινούν τα έργα στο Ελληνικό

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων επεσήμανε πως προχωρούν άμεσα οι διαδικασίες με την εταιρία Lamda Development και σημείωσε πως την ερχόμενη Παρασκευή η εταιρία θα καταβάλει 300 εκατ. ευρώ και θα καταθέσει την εγγυητική επιστολή των 340 εκατ. ευρώ.

«Αυτά έγιναν επί κυβέρνησης Μητσοτάκη και υπουργίας Γεωργιάδη με την σημαντική βοήθεια του κ. Νίκου Παπαθανάση», υπογράμμισε στο πλαίσιο συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου του για την «απλούστευση του πλαισίου άσκησης οικονομικών δραστηριοτήτων αρμοδιότητας Υπουργείων Ανάπτυξης και Επενδύσεων» και επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Μπαίνουν χρήματα στο δημόσιο ταμείο. Σταματήστε την γκρίνια και την μεμψιμοιρία. Αυτή η κυβέρνηση τα κατάφερε. Τα κατασκευαστικά έργα στο Ελληνικό μπορούν να ξεκινήσουν άμεσα. Είναι θέμα της εταιρείας αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ξεκινήσουν τα έργα τον Ιούλιο», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Αιχμές για τα χρέη της ΝΔ

Απαντώντας στις αιχμές για τα χρέη της ΝΔ, ο κ Γεωργιάδης καταλόγισε πολιτική υποκρισία και φθηνό λαϊκισμό στον ΣΥΡΙΖΑ . «Η ΝΔ έλαβε 130 εκατ ευρώ για δάνεια και εχει πληρώσει πανω απο 180 εκατ, τα χρέη ειναι τα πανωτόκια. Απο το 2010 έχει να πάρει δανειο η ΝΔ» είπε ο κ Γεωργιάδης, θυμίζοντας το νόμο που ψήφισαν τα κόμματα το 2010 για την μείωση της κρατικής χρηματοδότησης.

Σύμφωνα με τον κ Γεωργιάδη ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δικαιούται να μιλάει, καθώς ως ΣΥΝ είχε αιτηθεί διαγραφεί 178 εκ δραχμών που είχε πραγματοποιηθεί. «Μη μιλάτε, δε χρωστάτε επειδή σας τα διέγραψαν» είπε ο υπουργός Ανάπτυξης.