«Φρένο» στα σενάρια πρόωρων εκλογών από τον Μητσοτάκη-Τι αποκάλυψε

Το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ήταν ένα από τα θέματα στο οποίο αναφέρθηκαν εμμέσως οι πολιτικοί αρχηγοί κατά τη σημερινή συζήτηση του νέου εργασιακού νομοσχεδίου στη Βουλή, με τον πρωθυπουργό να αποκαλύπτει από το βήμα της Βουλής τον χρόνο κατά τον οποίο σκοπεύει να προσφύγει στις κάλπες.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του στη συζήτηση για το εργασιακό νομοσχέδιο και απαντώντας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε ότι «η κλεψύδρα κάθε κυβέρνησης αρχίζει να γυρνάει ανάποδα από τη μέρα της εκλογής της. Έχουν περάσει δύο χρόνια και απομένουν ακόμα δύο, γιατί εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας».

«Κι όταν γίνουν οι εκλογές, θα μπορέσουμε να κάνουμε συλλογική αποτίμηση, όχι μόνο για το πώς αντιμετωπίσαμε την πανδημία, που ελπίζω να αφήνουμε πίσω, αλλά και το πώς η χώρα θα οδηγηθεί στον δρόμο της ανάπτυξης. Και για να δούμε τι θα έχετε να πείτε!», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Α. Τσίπρας: «Η αντίστροφη μέτρηση για την πιο καταστροφική και κυνική κυβέρνηση έχει αρχίσει»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη σημερινή συζήτηση για το εργασιακό νομοσχέδιο δεσμεύτηκε ότι θα αποσύρει το νομοσχέδιο «στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση με την απλή αναλογική που θα διαμορφώσει μια προοδευτική κυβέρνηση».

«Δεν θα σας επιτρέψουμε να κάνετε τη δυστοπία πραγματικότητα μαζί με υγιείς δυνάμεις του τόπου δεσμευόμαστε ότι θα αντισταθούμε παντού! Στη Βουλή, στις γειτονιές, στους χώρους δουλειάς και έχει ήδη αρχίσει πριν συμπληρώσετε το μισό θητείας και η κλεψύδρα έχει γυρίσει. Η αντίστροφη μέτρηση για την πιο καταστροφική και κυνική κυβέρνηση έχει αρχίσει. Δεν θα καταφέρετε να το αποτρέψετε αυτό! Έχει επίγνωση ο τόπος, έχει συλλογική μνήμη», επεσήμανε.

«Ο Μητσοτάκης ζυγίζει την πιθανότητα να πάει σε εκλογές»

Σημειώνεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο Star το βράδυ της Δευτέρας είχε διατυπώσει την εκτίμηση ότι ο «κ. Μητσοτάκης ζυγίζει την πιθανότητα να πάει σε εκλογές, γιατί γνωρίζει ότι η πολιτική του θα παράξει πολύ μεγάλη δυσαρέσκεια».

«Με την πανδημία αναγκάστηκε να εφαρμόσει μία πολιτική επιδοματική έξω από το πρόγραμμά του. Τώρα αρχίζει να εφαρμόζει την πολιτική του, με τον πτωχευτικό, το εργασιακό, το ασφαλιστικό, τώρα αρχίζει να καταλαβαίνει και ο μέσος πολίτης τι σημαίνει κυβέρνηση Μητσοτάκη. Τώρα μπαίνουμε στην πολιτική κανονικότητα. Δέσμευσή μου ότι δεν θα αφήσουμε σε χλωρό κλαρί τον κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του. Θα βρισκόμαστε και μέσα στη Βουλή και έξω από αυτήν, να συσπειρώσουμε τους πολίτες, να αναδείξουμε την αλήθεια », είχε σημειώσει, μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.