Βουλή-Live: Η ώρα των πολιτικών αρχηγών - Σύσσωμη η αντιπολίτευση εναντίον του εργασιακού ν/σ

Σήμερα η ψηφοφορία του εργασιακού νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων.

Σε κυκλική διαδρομή 360ο εξελίσσεται η τριήμερη συζήτηση στη Βουλή για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασία, που καταλήγει ακριβώς όπως ξεκίνησε, με αγεφύρωτη, δηλαδή, την απόσταση που χωρίζει κυβέρνηση και σύσσωμη την αντιπολίτευση, όλα τα κόμματα της οποίας, ακόμη και εκείνο της Ελληνικής Λύσης, που συνήθως είναι πιο κοντά στην πολιτική της κυβέρνησης να αντιτίθεται σθεναρά στον βασικό κορμό των αλλαγών στα εργασιακά.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος μάλιστα, στην ομιλία του, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση και χαρακτήρισε το επίμαχο εργασιακό νομοσχέδιο, ξεκάθαρα Μεσαιωνικό.

Η αντιπαράθεση κορυφώνεται με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, οι οποίοι τις επόμενες ώρες θα απευθυνθούν από το Βήμα της Βουλής των Ελλήνων στην εθνική αντιπροσωπεία.

Παρακολουθείστε την κρίσιμη συνεδρίαση Live:

Θα ακολουθήσει η διεξαγωγή της ψηφοφορίας, για την οποία ο ίδιος ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης έχει καταστήσει σαφές, πως θα είναι ονομαστική, προκειμένου να είναι ξεκάθαρη η θέση των κομμάτων της αντιπολίτευσης στις διατάξεις που, παρά τις ευρείες αντιδράσεις στην κοινωνία, η κυβέρνηση επιμένει πως είναι προδήλως θετικές για τους εργαζόμενους.

Όπως επισημαίνει πάντως το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, (ΑΠΕ – ΜΠΕ), αρά την σφοδρή κριτική που εξαπέλυσαν σύσσωμα τα κόμματα της αντιπολίτευσης στο νομοσχέδιο, δεν θα καταψηφίσουν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, όλα τα άρθρα του νομοσχεδίου.

Ειδήσεις - Μητσοτάκης - Τσίπρας: Δύο... | Palo.gr

«Φερετζές, για να κρυφτούν αντεργατικές διατάξεις», η «Σύμβαση της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας για την εξάλειψη της βίας και της παρενόχλησης στον κόσμο της εργασίας», αλλά και η «Οδηγία για την ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής».

Αν και η αντιπολίτευση έχει χαρακτηρίσει «φερετζέ», «για να κρυφτούν αντεργατικές διατάξεις», τη Σύμβαση της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας για την εξάλειψη της βίας και της παρενόχλησης στον κόσμο της εργασίας, αλλά και την Οδηγία για την ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, θα υπάρξει θετική στάση ορισμένων κομμάτων της αντιπολίτευσης, σε μια σειρά άρθρων αυτών των κεφαλαίων του εν λόγω νομοσχεδίου.

Δεν θα συμβεί όμως το ίδιο με τα άρθρα που βρέθηκαν στην αιχμή της αντιπαράθεσης, όπως η διευθέτηση του χρόνου εργασίας με ατομικές συμφωνίες, η καθιέρωση χρονικών ορίων εργασίας, η ρύθμιση για τις υπερωρίες, οι παρεμβάσεις στο συνδικαλιστικό νόμο, ζητήματα τα οποία συναντούν μέτωπο αντίδρασης από την αντιπολίτευση.