Δεν τίθεται θέμα απόλυσης ανεμβολίαστων εργαζομένων, βεβαιώνει η Αρ. Πελώνη

Στο ζήτημα που έχει προκύψει αναφορικά με το ενδεχόμενο υποχρεωτικού εμβολιασμού, αλλά και στο εάν τίθεται θέμα απόλυσης εργαζόμενου, που δεν επιθυμεί να εμβολιαστεί κατά της Covid- 19, αναφέρθηκε στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, την Παρασκευή 11 Ιουνίου, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτέλια Πελώνη.

Η κ. Πελώνη διαψεύδοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, ήταν ξεκάθαρη, δηλώνοντας πως δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα.

«Ο πρωθυπουργός έθεσε σαφώς το πλαίσιο στην τοποθέτησή του στη Βουλή την περασμένη Τρίτη. Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός αφορά στους υγειονομικούς και τους εργαζόμενους σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων.

Η κυβέρνηση αναμένει τη γνωμοδότηση της Επιτροπής Βιοηθικής για να λάβει τις αποφάσεις της, ζυγίζοντας τα πράγματα με την απαιτούμενη κοινωνική ευαισθησία. Αυτή είναι μια ζωηρή συζήτηση, απασχολεί και άλλες χώρες, κατατίθενται όλες οι απόψεις», συμπλήρωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Περί διευκολύνσεων στους πλήρως εμβολιασμένους

Απαντώντας σε ερώτηση πότε επιχειρηματίες στην εστίαση ή στον τουρισμό θα μπορούν να υποδέχονται μόνο εμβολιασμένους, επανέλαβε πως η κυβέρνηση αναμένει τη γνωμοδότηση της Επιτροπής Βιοηθικής για αυτό το ζήτημα το οποίο εγείρει πολλά διλήμματα.

«Ήδη έχουμε πει σε ό,τι αφορά διευκολύνσεις προς εμβολιασμένους πως αυτό θα καταστεί εφικτό, θα γίνει μια άλλη συζήτηση, όταν όλος ο ενήλικος πληθυσμός έχει πρόσβαση σε εύλογο χρονικό διάστημα στο εμβόλιο που επιθυμεί. Όταν έρθει εκείνη η ώρα θα συζητήσουμε ποιες διευκολύνσεις θα είναι αυτές ή τι κίνητρα πρέπει να δοθούν», συμπλήρωσε.

Τι θα γίνει με τη διάθεση των δωρεάν Self Test, μετά την “ανταρσία” των Φαρμακείων

Σχετικά με τη διάθεση των self tests, είπε ότι έχει διασφαλιστεί αυτή τη στιγμή για τον Ιούνιο σε όλη την Επικράτεια. «Υπάρχει συμφωνία με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο μέχρι τις 19 Ιουνίου. Σεβόμαστε τη συνδρομή των φαρμακοποιών, ελπίζουμε πως θα συνεχίσουμε έτσι. Αν αυτό δεν καταστεί εφικτό, θα αναζητηθούν εναλλακτικοί τρόποι», είπε.