Ο Αλέξης Τσίπρας στην συγκέντρωση κατά του εργασιακού νομοσχεδίου (Εικόνες)

Το παρών έδωσε από το πρωί της Πέμπτης 10 Ιουνίου 2021, στις μεγαλειώδεις απεργιακές συγκεντρώσεις κατά του εργασιακού νομοσχεδίου, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας, που έσπευσε στο κέντρο της Αθήνας με μηχανή.

https://www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/in_article/public/article-images/2021-06/alexis-tsipras-ergasiako-10-6-21.jpg.webp?itok=qBCV1ybJ

Μαζί με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στο κέντρο της Αθήνας βρέθηκαν επίσης η Άννα Βαγενά, ο μεγάλος συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Πάνος Σκουρλέτης, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η  Έφη Αχτσιόγλου, ούσα μάλιστα σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, ο Νίκος Παππάς, η Ραλλία Χρηστίδου και πολλά ακόμη στελέχη του κόμματος, που μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα, συμμετέχουν ενεργά στην μεγάλη συγκέντρωση.

https://www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/in_article/public/article-images/2021-06/alexis-tsipras.jpg.webp?itok=_UxeqStt

Όπως φαίνεται από τα καρέ που απαθανάτισε ο φωτογραφικός φακός της Τατιάνας Μπόλαρη, ο Αλέξης Τσίπρας έφτασε στο κέντρο της Αθήνας με μηχανή, προκειμένου παρά την αυξημένη κίνηση στους δρόμους της πόλης, να φτάσει άμεσα, χωρίς να καθυστερήσει.

https://www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/big_article_image/public/2021-06/tsipras-mixani.jpeg.webp?itok=Tulnx5Qw

Η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα, από την μεγάλη πορεία στο κέντρο της Αθήνας

Σε δήλωση του ξεκινώντας την πορεία ο Αλέξης Τσίπρας, επισήμανε πως η κυβέρνηση δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο αλλά και ποιων ακριβώς τα συμφέροντα εξυπηρετεί.

«Η κυβέρνηση της Δεξιάς δείχνει σήμερα το πραγματικό της πρόσωπο. Για ποιών τα συμφέροντα δουλεύει και ποιών τα συμφέροντα εξυπηρετεί. Για χάρη μιας μικρής ελίτ επιχειρηματιών, ως επί το πλείστον συνδαιτυμόνων και φίλων του κυρίου Μητσοτάκη, βάζει στο στόχαστρο τις δυνάμεις της εργασίας, τον κόσμο της εργασίας.

Νομοθετεί περισσότερες ώρες δουλειάς, μικρότερο μισθό, νομοθετεί να πληρώνονται οι εργαζόμενοι με ρεπό. Αυτός ο κόσμος της εργασίας είναι που θα δώσει ρεπό διαρκείας πολύ σύντομα στην κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη. Στον κύριο Μητσοτάκη και στους υπουργούς του. Και μια προοδευτική κυβέρνηση θα έρθει να ανατρέψει αυτές τις ρυθμίσεις του εργασιακού Μεσαίωνα. Θα έρθει να επαναφέρει την χώρα σε τροχιά κοινωνικής συνοχής και τους εργαζόμενους σε συνθήκες αξιοπρέπειας», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

https://www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/in_article/public/article-images/2021-06/tsipras-apergia.jpg.webp?itok=z9UEnf0f

Το κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ στην μεγάλη και γενική απεργιακή κινητοποίηση:

Δυναμικό, περιεκτικό και αναλυτικό ως προς τα όσα διακυβεύονται με το εργασιακό νομοσχέδιο, είναι το κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. για συμμετοχή στην μεγάλη γενική απεργία της 10ης Ιουνίου.

«Δε θα μας γυρίσουν στον 19ο αιώνα. Λέμε Όχι:

  • Στη 10ωρη εργασία χωρίς αμοιβή και τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας με ατομική συμφωνία.
  • Στην απελευθέρωση των καταχρηστικών απολύσεων.
  • Στην ουσιαστική κατάργηση κάθε δυνατότητας συλλογικής διαπραγμάτευσης
  • Στην αύξηση των ωρών υπερωριακής απασχόλησης με μείωση απολαβών.
  • Στην πρόσθετη εργασία με διακεκομμένο ωράριο για τους εργαζόμενους με μερική απασχόληση.
  • Στην κατάργηση τη Κυριακάτικης αργίας για χιλιάδες εργαζόμενους
  • Στον έλεγχο του συνδικαλιστικού κινήματος από την κυβέρνηση.
  • Στην περιστολή του δημοκρατικού δικαιώματος των εργαζομένων για κινητοποιήσεις.
  • Στην ποινικοποίηση της απεργίας και των κινητοποιήσεων.
  • Στη διάλυση των ελεγκτικών μηχανισμών και την κατάργηση του ΣΕΠΕ.
  • Δεν θα γίνουν οι ζωές μας λάστιχο και τα όνειρα μας εφιάλτης στο βωμό των συμφερόντων μιας μικρής ελίτ, επισημαίνει η ανακοίνωση – κάλεσμα και συνεχίζει:

Αγωνιζόμαστε για:

  • Αξιοπρεπή εργασία για όλους και όλες, με καλύτερες συνθήκες και αμοιβές.
  • Το δημοκρατικό δικαίωμα στην απεργία και τη συλλογική διεκδίκηση καλύτερων όρων εργασίας
  • Δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη με επίκεντρο τον άνθρωπο».