Ετοιμάζονται προνόμια για τους εμβολιασμένους: Τα παραδείγματα Πέτσα

Η θέσπιση προνομίων για τους εμβολιασμένος, είναι ένα ανοικτό ενδεχόμενο, όπως άφησε ο Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΪ, το πρωί της Κυριακής 6 Ιουνίου 2021.

«Χρειάζονται προνόμια σε όσους εμβολιάζονται προκειμένου να είναι ένας σαφές κίνητρο και να καμφθούν οι αντιστάσεις σε όσους έχουν δεύτερες σκέψεις ή έλκονται από θεωρίες συνωμοσίας», ανέφερε συγκεκριμένα ο Στέλιος Πέτσας, αναζωπυρώνοντας τη συζήτηση.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών έφερε μάλιστα και κάποια παραδείγματα προνομίων που θα μπορούσαν να δοθούν, όπως η μεγαλύτερη κίνηση εντός κι εκτός επικράτειας και η δυνατότητα επίσκεψης σε χώρους που τώρα είναι κλειστοί.

Μέσα Ιουνίου οι αποφάσεις

Ο κ. Πέτσας εξήγησε ότι αυτό είναι κάτι που συζητείται εδώ και ένα μήνα και εκτίμησε πως στα μέσα Ιουνίου είναι το χρονικό διάστημα που θα πρέπει να παρθούν κάποιες αποφάσεις, προκειμένου να επιταχυνθεί συνολικά, αλλά και να προωθηθεί ο εμβολιασμός.

Σχετικά με τα εμβολιαστικά κέντρα ανέφερε πως αρχικά είχε ειπωθεί για 1018 όταν γινόταν ο πρώτος σχεδιασμός, ενώ πλέον έχουν ήδη φτάσει στο 50% πάνω από τον αρχικό σχεδιασμό.

Παράλληλα ο Στέλιος Πέτσας επισήμανε πως «είναι καλύτερο να κάνεις το πιο γρήγορο εμβόλιο, παρά να περιμένεις την πιο εξεζητημένη επιλογή».