Η απάντηση του Γερμανού πρέσβη στο γιατί δεν προσκλήθηκε η Ελλάδα στη Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη

Ο Γερμανός πρέσβης, Ernst Reichel, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Regional Growth Conference, αναφέρθηκε στη μη πρόσκληση της Ελλάδας από τη Γερμανία στη συνδιάσκεψη για τη Λιβύη, μετά μάλιστα και από την δυσαρέσκεια που εξέφρασε χθες ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Απαντώντας στο ερώτημα γιατί δεν προσεκλήθη η Ελλάδα, επεσήμανε ότι στόχος της διάσκεψης είναι να παρευρεθούν μόνο χώρες που έχουν εμπλακεί στη χώρα με στρατεύματα ενώ, σημείωσε πως το ζήτημα αυτό δεν είναι «γερμανικό» αλλά άπτεται των Ηνωμένων Εθνών. Επιπλέον, συμπλήρωσε πως δεν είναι τωρινή συζήτηση αλλά η ατζέντα έχει χαραχθεί από το 2019.

Μιλώντας για τα μεγάλα επενδυτικά πακέτα προς τις χώρες της Ε.Ε. ανέφερε πως ήταν αναγκαίο μετά την πανδημία ωστόσο, θα πρέπει σιγά σιγά οι χώρες να απεξαρτηθούν και να δημιουργήσουν ένα νέο μοντέλο πράσινης επιχειρηματικότητας.

Σε σχέση με την πορεία του ελληνικού τουρισμού, τέλος, έδωσε συγχαρητήρια για την διαχείριση της πανδημίας στο πρώτο κύμα, κάτι που όπως είπε αποτύπωσε στο μυαλό των Γερμανών την Ελλάδα ως ασφαλή προορισμό.