Δυσαρεστημένος ο Δένδιας με το Βερολίνο για τον αποκλεισμό από τη Διάσκεψη για τη Λιβύη-Τι είπε στον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ

O υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε σήμερα με τον ειδικό απεσταλμένο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Γιαν Κούμπις (Jan Kubis), συζήτησε τις εξελίξεις στη Λιβύη.

Παράλληλα, ο κ. Δένδιας εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του σε σχέση με την απόφαση του Βερολίνου να μην προκληθεί η χώρα μας στη Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη.

«Εξέφρασα τη δυσαρέσκεια της Ελλάδας για την απόφαση της Γερμανίας για μη πρόσκληση σε συνάντηση Διάσκεψης του Βερολίνου. Συζητήσαμε και για τη συνεργασία με Ύπ. Αρμοστεία ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στη Λιβύη» αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Νίκος Δένδιας.

Σημειώνεται ότι τη δυσαρέσκειά του εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, αναφορικά με την απόφαση της Γερμανίας να “αφήσει έξω” την Ελλάδα από την Διάσκεψη για τη Λιβύη, κατά τη συζήτηση για την ελληνική εξωτερική πολιτική στο πλαίσιο της διεθνούς διάσκεψης περιφερειακής ανάπτυξης “Regional Growth Conference”.

«Είμαστε εξαιρετικά δυσαρεστημένοι από το γεγονός ότι η Γερμανία, εμμένοντας εμμονικά σε μια τακτική, δεν μας κάλεσε και αυτή τη φορά σε αυτή τη συνάντηση. Και αυτή τη δυσαρέσκεια την έχω και εγώ διαμηνύσει στο συνάδελφό μου και νομίζω ότι κάτι τέτοιο θα γίνει και σε επίπεδο του πρωθυπουργού και πρόκειται σύντομα να συναντηθώ με τον απεσταλμένο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τον Γιαν Κούμπιτς, ακριβώς για να του μεταφέρω το ίδιο, παρότι γνωρίζω ότι ο ίδιος δεν έχει καμία ευθύνη για αυτό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας.