Συλλαλητήριο για το εργασιακό νομοσχέδιο στο κέντρο της Αθήνας-Koυτσούμπας: Να αποσυρθεί εδώ και τώρα

Aυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας βρίσκεται σε εξέλιξη μαζικό συλλαλητήριο εργατικών κέντρων, ομοσπονδιών και συνδικάτων, που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, ενάντια στο νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας.

Οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες με κεντρικό σύνθημα «Το νομοσχέδιο έκτρωμα να αποσυρθεί, κάτω τα χέρια από το οκτάωρο», συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια, ζητώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου και την προστασία του οκταώρου, ενώ αυτή την ώρα κατευθύνονται με πορεία προς το Σύνταγμα.

Στο συλλαλητήριο παραβρίσκεται αντιπροσωπεία της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον γενικό γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Δ. Κουτσούμπας: Το νομοθετικό αντεργατικό έκτρωμα της κυβέρνησης της ΝΔ δεν βελτιώνεται, δεν πρέπει καν να κατατεθεί στη Βουλή

«Το νομοθετικό αντεργατικό έκτρωμα της κυβέρνησης της ΝΔ δεν βελτιώνεται, δεν πρέπει καν να κατατεθεί στη Βουλή. Πρέπει να αποσυρθεί εδώ και τώρα» δήλωσε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, από το συλλαλητήριο των συνδικάτων.

«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ και θα βρισκόμαστε κάθε μέρα στους δρόμους του αγώνα, για να υπερασπίσουμε τον ημερήσιο σταθερό χρόνο εργασίας, το 8ωρο, ενάντια στη διευθέτηση που μας γυρίζει πίσω, στον Μεσαίωνα, τη στιγμή που πρέπει να πάμε μπροστά. Που πρέπει να διεκδικήσουμε και να κατοχυρώσουμε το 7ωρο, το 35ωρο, το πενθήμερο, να μην καταργηθεί η κυριακάτικη αργία και να μπορούν οι εργάτες, οι εργαζόμενοι, μέσα από τα σωματεία τους, μέσα από τις συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες τους να αποφασίζουν για τις μορφές πάλης που θέλουν να ακολουθήσουν, για τα αιτήματα και το περιεχόμενο των διεκδικήσεών τους» πρόσθεσε ο Δ. Κουτσούμπας και τόνισε καταλήγοντας στη δήλωσή του:

«Ο αγώνας μπορεί να είναι δύσκολος, όμως τελικός νικητής θα είναι ο ίδιος ο εργαζόμενος λαός».

Αντιδράσεις εργαζομένων

«Να αποσυρθεί τώρα! Κατάργηση όλου του αντεργατικού πλαισίου, που έγινε με νόμους όλων των κυβερνήσεων. 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο, ζωή και δουλειά με δικαιώματα, αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι εργαζόμενοι ενώ στέλνουν «μήνυμα ξεσηκωμού σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε εργατική – λαϊκή γειτονιά» ενόψει της απεργίας στις 10 Ιουνίου.

syllalitirio-athina-45

«Όλες και όλοι στον αγώνα ενάντια στο νομοσχέδιο-έκτρωμα που φέρνει η κυβέρνηση και χτυπάει την καρδιά των εργατικών δικαιωμάτων, διαλύει το 8ωρο, ξεμοναχιάζει τους εργαζόμενους απέναντι στα δόντια της εργοδοσίας, χτυπάει τη συνδικαλιστική δράση, τα σωματεία, το δικαίωμα στην απεργία! Δεν αφήνει τίποτα ανέγγιχτο!

syllalitirio-athina-37

Οι απεργίες, η πλούσια δράση αυτών των μηνών αλλά και οι εκατοντάδες παρεμβάσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων, έχουν συμβάλει στην αποκάλυψη του περιεχόμενου του νομοσχεδίου, έχουν απαντηθεί τα δεκάδες ψέματα που ξεστομίζει καθημερινά η κυβέρνηση και ο υπουργός, για να το περάσουν χωρίς αντιδράσεις.Δεν υπάρχει δεύτερη σκέψη, δεν υπάρχει διαφορετικός δρόμος! Το αντεργατικό νομοσχέδιο πρέπει να πεταχτεί στα σκουπίδια! », τονίζει μεταξύ άλλων το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωση του.