Ακομμάτιστες φοιτητικές εκλογές σχεδιάζει η Κεραμέως - Προανήγγειλε νομοσχέδιο

Μία πρόταση που θα κάνει αίσθηση και που σίγουρα θα συζητηθεί πολύ, σχεδιάζει και προωθεί για τα πανεπιστήμια και τις φοιτητικές εκλογές η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Μιλώντας στον Real FM, την Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021, η  υπουργός Νίκη Κεραμέως, αποκάλυψε πως ήδη προωθείται νομοθετική ρύθμιση, ώστε οι εκλογές στα πανεπιστήμια να γίνονται χωρίς κομματικά ψηφοδέλτια πλέον. Η κυρία Κεραμέως τόνισε δε, «την ανάγκη να υπάρχει ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο ανεξαρτήτως κομματικών παρατάξεων».

Εξηγώντας το σκεπτικό, η υπουργός Παιδείας είπε πως «αυτό σημαίνει ότι κατεβαίνει ο Γιάννης, η Μαρία, ο Κώστας κ.ό.κ. ανεξαρτήτως κομματικών παρατάξεων. Αυτό πιστεύουμε ότι θα είναι μια σημαντική βελτίωση στο Πανεπιστήμιο και ότι ακριβώς είχαμε πει προεκλογικά, σε αυτό προχωρούμε και στην υλοποίηση μετεκλογικά», είπε εγείροντας την εύλογη απορία,  εάν η κυβέρνηση στοχεύει να διαλύσει μεγάλες φοιτητικές παρατάξεις, όπως εκείνη της ΔΑΠ, που πρόσκειται άλλωστε στο κυβερνών κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Η συγκεκριμένη ρύθμιση, όπως πρόσθεσε πάντως η κ. Κεραμέως, πως: «Δεν θα είναι στο αμέσως επόμενο νομοσχέδιο. Στο επόμενο νομοσχέδιο θα είναι θέματα που αφορούν στο σχολείο περισσότερο και ήδη από τον Σεπτέμβριο θα δούμε ένα νέο αναβαθμισμένο σχολείο σε πάρα πολλούς τομείς».