Κλείνει η προανακριτική: «Κοιλοπονούσε το βουνό & γέννησε έναν ποντικό» το σχόλιο του Ν. Παππά

Ένα βήμα πριν την ολοκλήρωση των εργασιών, βρίσκεται όπως όλα δείχνουν η προκαταρκτική επιτροπή της Βουλής που διερευνά ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του Νίκου Παππά, στην διαχείριση της υπόθεσης των τηλεοπτικών αδειών.

Και αυτό γιατί η πλειοψηφία αποφάσισε να μη προχωρήσει στη κλήση νέων μαρτύρων αλλά να ολοκληρώσει τις εργασίες της με την κατάθεση του εγκαλούμενου πρώην υπουργού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μάλιστα όπως ενημερώθηκε η επιτροπή θα αποστείλει υπόμνημα όπως και δικαιούται. Αυτό ωστόσο που μένει ανοιχτό είναι αν ο κ. Καλογρίτσας- ο βασικός μάρτυρας της υπόθεσης- θα καταθέσει επιπλέον έγγραφα προκειμένου να στηρίξει τις θέσεις του και μάλιστα πριν από την κατάθεση του κ. Παππά.

Προανακριτική για Παππά: Δεν θα κληθεί να καταθέσει ο Κώστας Βαξεβάνης- Με ... | Πολιτική Ειδήσεις

Να μην εξετάσει τον Δημοσιογράφο Κ. Βαξεβάνη αποφάσισε η Προανακριτική

Επίσης, η επιτροπή αποφάσισε να μην καλέσει τον Δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη, με τον Θάνο Πλεύρη να αναλύει το εξής σκεπτικό: «Σύμφωνα με το υπάρχον αποδεικτικό υλικό διερευνάται, εάν η εφημερίδα Documento έγινε με εντολή του κ. Παππά από τον κ. Καλογρίτσα και με ποσό 2,9 εκ ευρώ και για το οποίο ο κ Καλογρίτσας τελικώς κράτησε τα 3 εκ ευρώ που του επιστράφηκαν από τις τηλεοπτικές άδειες.

Εν συνεχεία ελέγχεται εάν με εντολή του κ. Παππά αποχώρησε ο κ. Καλογρίτσας και εξ ολοκλήρου από την εφημερίδα που εκδίδεται πλέον με ιδιοκτήτη τον κ. Βαξεβάνη και με μεταφορά όλων των στοιχείων σε αυτόν όπως έχει κατατεθεί, ενώ ελέγχεται και sms, για την τυχόν εμπλοκή του κ. Παππά στην εφημερίδα Documento.

Με όλες αυτές τις συνθήκες, η Επιτροπή μας δεν δύνανται να εξετάσει ως μάρτυρα τον κ. Βαξεβάνη για αδικήματα που καταγγέλλεται, ότι μπορεί να έχει εμπλοκή και είτε ελέγχονται από την επιτροπή μας είτε θα αποσταλούν στη δικαιοσύνη για έλεγχο από τον φυσικό δικαστή και η επιτροπή μας κατά τη γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου δεν δύναται να εξετάσει ως ύποπτους φυσικά πρόσωπα παρά μόνο τον ελεγχόμενο υπουργό».

Ένταση για την προανακριτική: Ο Πολάκης, ανακοίνωση ΝΔ, Νίκος Παππάς | ΣΚΑΪ

Παππάς: «Κοιλοπονούσε το βουνό και γέννησε έναν ποντικό»

Με την αιχμηρή παροιμία «κοιλοπονούσε το βουνό και γέννησε έναν ποντικό», επέλεξε να απαντήσει στην κλήση του προς κατάθεση στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, ο Νίκος Παππάς.

Ολόκληρη η δήλωση του Νίκου Παππά, στην ανάρτησή του:

Ο πρώην υπουργός σε δήλωσή του εκτίμησε πως «η προανακριτική στήθηκε επειδή η κυβέρνησή μας έβαλε τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο, φορολόγησε για πρώτη φορά τους τηλεοπτικούς σταθμούς και εξέθεσε τη διαχρονική και διαπλεκόμενη απραξία των προηγούμενων κυβερνήσεων, επί του σημαντικού αυτού ζητήματος.

Ο Νίκος Παππάς ενημέρωσε ακόμα πως μέχρι την Παρασκευή θα έχει καταθέσει τις θέσεις του με υπόμνημα, δίνοντας ραντεβού για τη συνέχεια, αλλά στην Ολομέλεια της Βουλής.