Πελώνη για ομιλία Τσίπρα στη ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ: Βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο-Ήθελε να στηρίξει τον φίλο του Νίκο Παππά

Πυρά κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η Αριστοτελία Πελώνη, με αφορμή τα όσα ανέφερε κατά την σημερινή του ομιλία στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για ξεπερασμένα συνθήματα και παραλήρημα.

Ειδικότερα, η κυβερνητική εκπρόσωπος, ανέφερε σε σχόλιό της τα εξής:

«Το μόνο που δείχνει το σημερινό παραλήρημα του κ. Τσίπρα, είναι το στρατηγικό του αδιέξοδο. Δεν μπορεί να ξεφύγει από το χθες.

Εμμένει πεισματικά σε κλισέ και ξεπερασμένα συνθήματα. Αρνείται να δει την πραγματικότητα και επιμένει να προβλέπει μια καταστροφή που δεν έρχεται.

Ίσως ο μοναδικός λόγος της σημερινής του παρέμβασης ήταν να στηρίξει τον φίλο και στενό του συνεργάτη, κ. Παππά».

Α. Τσίπρας : «Η κυβέρνηση επέλεξε να εργαλειοποιήσει την πανδημία προκειμένου να επιβάλει ένα καθεστώς»

Για ιδιότυπο «κοινοβουλευτικό πραξικόπημα», με αφορμή την πανδημία, κατηγόρησε την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, η οποία έγινε δια ζώσης, γιατί, όπως εξήγησε, «σε ό,τι μας αφορά, δεν θα συνεχίσουμε να δείχνουμε ανοχή».

«Το ξεκαθάρισα την προηγούμενη εβδομάδα, το κάνουμε πράξη σήμερα με τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, θα το κάνουμε πράξη και σε κάθε συνεδρίαση από δω και στο εξής», επεσήμανε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Δεν μπορεί η πανδημία να λειτουργεί ως διαρκές άλλοθι για την περιστολή της κοινοβουλευτικής λειτουργίας και της ίδιας της δημοκρατίας».

Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «επέλεξε να εργαλειοποιήσει την πανδημία, τον εύλογο φόβο των ανθρώπων, την ανάγκη για μέτρα προφύλαξης, προκειμένου να επιβάλει ένα καθεστώς. Εδώ και ενάμιση χρόνο παρακάμπτει θεσμοθετημένες διαδικασίες ελέγχου με πρόσχημα την έκτακτη ανάγκη, ώστε να σπαταλά δημόσιο χρήμα σε ”ημέτερους” και μέσα ενημέρωσης της αρεσκείας της. Και να νομοθετεί με διαδικασίες πρωτοφανείς και τη Βουλή σε καθεστώς υβριδικής λειτουργίας, ώστε να περνά με τις λιγότερες δυνατές αντιδράσεις -ακόμη και από τους δικούς της βουλευτές- βαθιά αντιλαϊκές πολιτικές».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε την αντιπολιτευτική τακτική του κόμματός του, σημειώνοντας τα εξής:

«Θα τους ταράξουμε στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, ακόμη και αν επιθυμούν να μένει αναπάντητος. Θα καταθέτουμε τις ερωτήσεις ξανά και ξανά. Και θα είμαστε και οι 86 βουλευτές σε καθημερινή βάση παρόντες… Θα απέχουμε μόνο από τις ονομαστικές ψηφοφορίες όσο επιμένουν να βιάζουν την κοινοβουλευτική λειτουργία… Όσο επιμένουν να μετατρέπουν το εσωκομματικό τους πρόβλημα σε πρόβλημα δημοκρατίας».