Στη δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού OPEN, σταθερό προβάδισμα διατηρεί η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ παράλληλα οι πολίτες εκφράζουν την άποψή τους σε σχέση με την πανδημία, το νομοσχέδιο για την συνεπιμέλεια και την εγκληματικότητα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, στην πρόθεση ψήφου η διαφορά των δύο κομμάτων ανέρχεται σε ποσοστό 13,2 μονάδες. Συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει 37,2 έναντι 24 του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 6,8, το ΚΚΕ με 5,2, η Ελληνική Λύση με 4 και το ΜέΡΑ25 με 2,9.

Καταλληλότητα πρωθυπουργού

Καταλληλότερο ως πρωθυπουργό οι πολίτες αξιολογούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ παράλληλα το 38% θεωρεί ότι με την κυβέρνηση της ΝΔ η οικονομία μπορεί να επανέλθει στην ανάπτυξη μετά το πανδημία.

Η γνώμη των πολιτών για τη διαχείριση της πανδημίας και το εμβολιαστικό πρόγραμμα

Στο ερώτημα αν είναι ικανοποιημένοι από τη διαχείριση της πανδημίας, το 53% απάντησε αρνητικά.

Εγκληματικότητα-Εργασιακό νομοσχέδιο-συνεπιμέλεια

Στην ερώτηση: «Θα λέγατε ότι αισθάνεσαι πολύ, αρκετά, λίγο ή καθόλου ασφαλείς σε σχέση με τα φαινόμενα βίας και εγκληματικότητας», οι πολίτες έδειξαν με ξεκάθαρο τρόπο την ανησυχία τους, με το 67% να απαντά καθόλου ή λίγο.

Για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο το 54% των πολιτών θεωρεί πως οι ρυθμίσεις του είναι δυσμενείς για τους εργαζόμενους.

Για την καθιέρωση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής στα Πανεπιστήμια, περισσότεροι από τους μισούς πολίτες που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση εκφράστηκαν θετικά.

Αναφορικά με το νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια των παιδιών, το 49% των πολιτών τάχθηκε υπέρ αυτού, ενώ το 30% είναι αντίθετο.