HardTalk στο BBC για τον Χ. Θεοχάρη: Τον «στρίμωξαν» για το άνοιγμα του τουρισμού (Video)

Στο Λονδίνο, βρέθηκε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, καθώς είχε σειρά επαφών λίγο προτού ανοίξει ο τουρισμός στην Ελλάδα και στο πλαίσιο της επίσκεψής του παραχώρησε συνέντευξη στο BBC και στην εκπομπή HardTalk του Stephen Sackur.

Όπως ήταν αναμενόμενο, καθώς ο γνωστός δημοσιογράφος, που επιμελείται της εκπομπής, (ο τίτλος της, HardTalk, δεν είναι άλλωστε τυχαίος), Stephen Sackur,  δεν χαρίζεται στους καλεσμένους τους και οι ερωτήσεις, που θέτει συνήθως τους στριμώχνουν, το ίδιο συνέβη και με τον υπουργό Τουρισμού της Ελλάδας, ο οποίος επισήμανε στην εκπομπή πως μερικά ελληνικά νησιά, θα έπρεπε να είναι ήδη στην «πράσινη» λίστα του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο κ.Θεοχάρης δέχθηκε λοιπόν σφυροκόπημα ερωτήσεων για την πορεία του εμβολιασμού στην Ελλάδα, για το αν ήταν σωστή η επιλογή να ανοίξει τώρα ο τουρισμός, αλλά και για την επιλογή της Βρετανίας να μην συμπεριλάβει τη χώρα μας στη λίστα με τις «πράσινες» χώρες.

HARDTalk with Stephen Sackur on role of media, the craft of interviews and succession - WIT

Συγκεκριμένα ο Στίβεν Σακούρ άσκησε κριτική στην ελληνική κυβέρνηση για το αν η 15η Μαΐου ήταν η κατάλληλη ημερομηνία για το άνοιγμα του τουρισμού, καθώς από τη μία οι ΗΠΑ τοποθέτησαν την Ελλάδα στο επίπεδο 4 του κινδύνου, που σημαίνει «μην ταξιδέψετε», ενώ δεν είναι, ούτε στην «πράσινη» λίστα της Βρετανίας.

Από την πλευρά του ο κ. Θεοχάρης είπε ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Βρετανία, πρότεινε τον διαχωρισμό των ελληνικών περιοχών, ώστε τα νησιά που είναι σε καλύτερη θέση σχετικά με τους εμβολιασμούς, να μπουν στην «πράσινη» λίστα.

Δημοσιογράφος του BBC «στρίμωξε» τον Χάρη Θεοχάρη για το άνοιγμα του τουρισμού και τους εμβολιασμούς | INBOX

Όμως ο παρουσιαστής επέμενε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι ρεαλιστικό, καθώς γιατί να επιλέξουν οι Βρετανοί να πάνε στην Ελλάδα τώρα, όταν θα πρέπει να κάνουν καραντίνα με την επιστροφή τους .

«Βάζετε την οικονομία μπροστά από τη δημόσια υγεία;», ρωτάει ο δημοσιογράφος. «Όχι» απαντά ο υπουργός σημειώνοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να βρει μια ισορροπία ανάμεσα στην οικονομία και τη δημόσια υγεία, με τον δημοσιογράφο να επισημαίνει πως κατά τη γνώμη του δεν μπορεί να υπάρξει ισορροπία, όταν η οικονομία εξαρτάται τόσο πολύ από τον τουρισμό.

Απόσπασμα από την εν λόγω εκπομπή του BBC

Ο Στίβεν Σακούρ, ρώτησε επίσης τον υπουργό Τουρισμού και για τους εμβολιασμούς, λέγοντας πως προχωράνε με «αργούς ρυθμούς». «Με τους πιο αργούς ρυθμούς της Ευρώπης εμβολιάζετε τους πολίτες. Όλοι στον κόσμο θα το δουν και θα αναρωτηθούν», ανέφερε μάλιστα, για να ακολουθήσει, ενδεικτικά ο παρακάτω διάλογος:

Θεοχάρης: Δεν είμαστε.
Δημοσιογράφος: Είστε στις 5 χειρότερες χώρες.
Θεοχάρης: Όχι δεν είμαστε.
Δημοσιογράφος: «Φοβάμαι ότι αυτό λένε τα νούμερα»
Θεοχάρης: Το σύστημα είναι περίπλοκο και δεν προχωρούν οι εμβολιασμοί αν δεν υπάρχουν εμβόλια.